Naučno-istraživački kamp NIK 3 od 26. do 29. oktobra u Nacionalnom parku Sutjeska

NIK 3 će okupiti oko 60 mladih, studenata iz 12 fakulteta iz Bosne i Hercegovine, kao i 8 nevladinih organizacija. Mladi su pripadnici različitih etničkih grupacija u BiH, koji će u timovima provoditi tematska istraživanja, naučne analize i konačno publikovati svoje radove sa mladim ljudima slične profesionalne orijentacije i postaviti temelj za njihovu dalju saradnju.


Naučno-istraživački kamp NIK 3
Naučno-istraživački kamp NIK 3

UG ToPeeR ove godine, uz dugogodišnje partnere, organizuje Naučno-istraživački kamp – NIK 3 koji finansira Ambasada USA, a koji će se održati u periodu od 26 do 29. oktobra 2018. godine u Nacionalnom parku Sutjeska.

Advertisements

NIK 3 će okupiti oko 60 mladih, studenata iz 12 fakulteta iz Bosne i Hercegovine, kao i 8 nevladinih organizacija. Mladi su pripadnici različitih etničkih grupacija u BiH, koji će u timovima provoditi tematska istraživanja, naučne analize i konačno publikovati svoje radove sa mladim ljudima slične profesionalne orjentacije i postaviti temelj za njihovu dalju saradnju, prenosi Mreža mira.

Boravak u prirodnom okruženju, rad u istraživačkim ekipama pod mentorstvom univerzitetskih profesora i asistenata biće ključna aktivnost oko koje će se okupiti, ali sa primarnim ciljem: jačanje međuetničke saradnje među mladima.

Nije zanemarljivo ni da će učesnici Kampa svoja istraživanja objaviti u Zborniku radova gdje se mogu prepoznati znanje, stručnost, profesionalnost studenata oslobođeno uz mentorstvo univerzitetskih profesora.

Advertisements

Ambijent će im omogućiti da stvaraju i kreiraju u punoj slobodi i na način da mogu izraziti svoju kreativnost i pozitivnu energiju u cilju zbližavanja mladih i jačanja saradnje pripadnika različitih etničkih grupa

Istraživanje će biti praćeno nizom radionica, vježbanja i učenja borilačkih vještina, muzičkih medijacija, debatnih panela, susreta sa predstavnicima Otvorene mreže, pozorišnom predstavom “Ostajte”, poetskim večerima Luka mira te različitim takmičenjima.

(Bojan Šućur / STUDOMAT.ba)