Najgori modni trendovi u posljednjim decenijama

Stilovi i ukusi se razlikuju, a modni gafovi nisu nesvakidašnja stvar u današnjici, no problem nastaje ako oni postanu trend i održe se duže vremena.


A model walks the runway at the SIBLING show during London Fashion Week Spring Summer 2015 on September 13, 2014 in London, England.

Internet stranica Ranker.com napravila je listu najgorih modnih trendova u posljednje dvije – tri decenije. Čitaoci ove stranice mogli su glasati koje smo to odabire lošeg ukusa morali gledati prethodnih godina. Donosimo vam top tri najgora.

Advertisements

1. Spuštene pantole (Saggy pats)

Vrlo je teško bilo ne opaziti talas visećih pantola u prethodnim godinama. Sve je započelo od svjetski poznatih rap zvijezda koje su osmislile ovaj novi koncept oblačenja, a onda su ga široke mase dječaka i mladića širom svijeta ispratile.

2. Grillz

Grills su navlake za zube koje su nažalost i danas vrlo česta pojava. Radi se o pozlatama ili dijamantnim/cirkonskim ukrasima za zube, koje su također potekle od hip – hop izvođača.

Advertisements

3. Precrtavanje usana

Šminka je jedan od ključnih modnih detalja svake žene, no pretjerivanje nikad nije bila pogodna stvar. Više od 6000 glasača izjasnilo se kako je ovo najgori modni trend s kojim smo se sureli do danas, a čije ostatke možemo vidjeti, nažalost i danas.

Cijelu listu koja se satoji od 116 loših trendova možete pogledati ovdje.