10 uzbudljivih filmova sa nevjerovatnim preokretima

Ako voliš filmove s uzbudljivim preokretima, na ovoj ćeš listi sigurno pronaći nešto za sebe.


Neki su već kultni filmovi na koje si možda već i zaboravio/la, dok su ti neki možda i promakli pa je dobra prilika da ih nadoknadiš. Ono što im je zajedničko je činjenica da ništa u njima nije onako kako se čini na prvi pogled, piše Index.hr.

Advertisements

1. Us, 2019. 

 

Idilični obiteljski odmor pretvara se u noćnu moru nakon što susretnu svoje dvojnike koji ih počnu terorizirati.

2. Coco, 2017. 

 

Dječak Miguel ima nevjerojatan talent za sviranje gitare, ali obitelj mu zabranjuje da svira. Kako bi shvatio tabu koji je u njegovoj obitelji prisutan generacijama, putuje u zemlju mrtvih pronaći svog davnog pretka, slavnog pjevača Ernesta. No tamo ga čeka susret koji će sve promijeniti.

3. Identity, 2003. 

 

Gosti jednog motela u pustinji Nevade shvaćaju da se među njima skriva opasni ubojica koji ih počinje ubijati jednog po jednog. Moraju shvatiti tko od njih je krivac, a pravu istinu teško ćete moći naslutiti.

4. Atonement, 2007. 

 

Briony je zaljubljena u Robbieja, sina obiteljske kućne pomoćnice. Nakon što ga zatekne u klinču sa svojom starijom sestrom Cecilijom, iz osvete ga optuži za napad na njihovu rođakinju Lolu. Robbie završi u zatvoru, a kasnije u ratu, dok Cecilia radi kao medicinska sestra. Godinama kasnije oni žive zajedno, a Briony ih posjećuje kako bi im se ispričala, no oni je potjeraju. Kraj filma nam ipak donosi totalni preokret.

5. The Usual Suspects, 1995.

 

Pet kriminalaca se udružuje protiv policije nakon što su bili optuženi za zločin koji nisu počinili, no ubrzo shvaćaju da su se upleli u puno opasniju i kompliciraniju priču koju vodi legendarni kriminalac Keyser Söze. Kad posao sa Keyserom krene po zlu, samo će jedan od njih preživjeti, a na njemu je da pokuša objasniti policiji što se dogodilo.

Advertisements

6. Primal Fear, 1996.

 

Odvjetnik Martin Vali brani Aarona Stamplera, mladića koji je optužen za ubojstvo nadbiskupa. Stampler pati od višestrukog poremećaja ličnosti, a za ubojstvo optužuje jednu od svojih ličnosti: psihopata kojeg zove Roy.

7. The Game, 1995.

 

Nakon što mu se otac ubio, bogati Nicholas Van Orton se zakopava u posao te se udaljava od svojih najbližih. Za rođendan mu brat Conrad poklanja kartu za misterioznu igru koja će mu navodno promijeniti život. Igra mu zaista mijenja život, ali nagore. Nakon što je izgubio bogatstvo, počinje se bojati za vlastiti život. Nakon što je slučajno ubio vlastitog brata, odluči sa zgrade skočiti u smrt. Međutim, preokret nas čeka u posljednjim sekundama.

8. Memento, 2000.

 

Leonard Shelby pati od gubitka kratkotrajnog pamćenja nakon provale u kuću tijekom koje mu je ubijena supruga. Tijekom filma pratimo njegovu potragu za ubojicom svoje žene, a kako bi mu to pošlo za rukom, ostavlja si poruke, fotografije, pa čak i tetovira tragove na vlastito tijelo. Ono što će ga dočekati na kraju moglo bi ga uništiti.

9. The Prestige, 2006.

 

Dva iluzionista Robert Angier i Alfred Borden sukobljavaju se u pokušaju da pronađu savršen mađioničarski trik, a u toj borbi ne prezaju ni pred čim.

10. Shutter Island

 

Policajac Teddy Daniels posjećuju bolnicu za mentalno bolesne kriminalce na otoku Shutter. Njihov cilj je istražiti bijeg pacijentice Rachel koja je u bolnici završila nakon što je utopila svoje troje djece. Okolnosti postaju sve sumnjivije, a finalno otkriće ostavit će i Danielsa i gledatelje u šoku.