Nagrade za 50 učesnika i učesnica iz deset zemalja: Ideje za bolju Evropu

Ovaj poziv nastoji, s primarnim ciljem provedbe inovativnih ideja, uključiti, povezati i osnažiti predstavnike i predstavnice mladih iz 10 zemalja: Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Slovačka, Slovenija, Srbija, Rumunija, Moldavija i Crna Gora, kroz projekt 50 Ideja za Evropu – Novi lideri, nove mogućnosti, od strane Beogradske otvorene škole, u suradnji sa organizacijom iz Podunavlja. Podržava ga i Evropska prestolnica mladih Novi Sad.


Timski rad web
www.proago.hr

Poziv je namijenjen mladim ljudima, koji mogu podijeliti svoja znanja, razmišljanja i iskustva, te ponuditi rješenja ili ideje koje doprinose prevladavanju izazova s ​​kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

Poziv će se provoditi tokom novembra 2018. do aprila 2019. godine, a odabrani pobjednici imaće priliku nastaviti učešće na različitim događajima za dalji razvoj ideja tokom 2019. i 2020. godine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ukupno će 50 ideja biti nagrađeno, a pobjednici i pobjednice će biti objavljeni transparentno.

Zadatak koji se traži jeste prijedlog ideja za bolju Evropu, prilikom čega mladi stječu priliku za angažman, umrežavanje i povezivanje s vršnjacima i vršnjakinjama iz ostalih dijelova Evrope. Ovom prilikom pruža se mogućnost stvaranja i oblikovanja ideje, u suradnji sa drugim kreativnim mladim ljudima i stručnjacima, tokom dvodnevnog kreativnog HUB-a 2019. godine u Novom Sadu. Svi troškovi pomenutog European Youth Capital for 2019 su pokriveni. Vaša ideja će se naknadno razvijati i prikazati na evropskom nivou kroz platformu projekta. Privilegija samog učešća, između ostalog, jeste i mogućnost učestvovanja na Završnoj konferenciji u Srbiji, 2020. godini, čijih ste troškova također oslobođeni.

Pravo na učešće imaju mladi od 15. do 30. godine, koji se formiraju u neformalne grupe od pet članova i članica. Dodjeljuje vam se pet specifičnih tema, od kojih birate jednu kako biste je razradili i odgovorili na pitanja koja potražuje.

Možete poslati svoju ideju popunjavanjem obrasca zahtjeva koji je dostupan na ovom linku do 25. aprila 2019. godine.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, kontaktirajte organizaciju Beogradska otvorena škola putem maila:  bos@bos.rs ili broja telefona: +381 11 30 65 800 

Teme koje će se obrađivati

Mobilna Evropa i putovanja
Kako biste osnažili vezu između mladih Evrope? Mladi ljudi trebaju više mogućnosti poput…

Budući poslovi za Evropu
Koji će poslovi biti traženi u budućnosti u Evropi i kako možemo sticati vještine potrebne za njih?

Inkluzivna Evropa
Ako želimo više inkluzivnog prostora za mlade ljude u Evropi, moramo… Možemo učiniti omladinske programe u Evropi sveobuhvatnijim ako…

Eko-prijateljska Evropa
Kako možete biti eko prijateljski?

Kako vaša lokalna zajednica može biti više eko prijateljska?

Šta je rješenje za probleme okoliša?

Tech-Evropa
Kako tehnologija može osnažiti vas i vašu lokalnu zajednicu?

Kako tehnologija može osnažiti Evropu?

Evropa za tebe
Koja je promjena koju želite vidjeti u vašoj lokalnoj zajednici ili regiji i kako biste mogli doprinijeti da se to dogodi?

Zašto želim ostati u Evropi?

(STUDOMAT.ba)