Na Univerzitetu “Vitez” promovisani diplomirani studenti i magistri

U nedjelju, 23.12.2013. godine, u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra BH u Vitezu, sa početkom u 11 sati, održana je svečana promocija 140 diplomiranih studenata prvog ciklusa studija i 13 magistranata sva četiri fakulteta koji djeluju pri Sveučilištu/Univerzitetu "Vitez".


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

U nedjelju, 23.12.2013. godine, u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra BH u Vitezu, sa početkom u 11 sati, održana je svečana promocija 140 diplomiranih studenata prvog ciklusa studija i 13 magistranata sva četiri fakulteta koji djeluju pri Sveučilištu/Univerzitetu “Vitez”.

Piše: Arnel Taslaman

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Na svečanosti se prisutnima obratio i novi rektor Univerziteta, prof. dr Vinko Kandžija, koji je istaknuo potrebu cjeloživotnog učenja kao odgovora na promjene koje se dešavaju u savremenom svijetu. Pored njega, prisutnima se obratio i premijer Vlade SBK, Tahir Lendo, koji je istaknuo da je potrebno da studenti svoje stečeno znanje pretoče u kontinuirano zalaganje za bolju BiH i pomoć društvu u cjelini.

Treba istaknuti da je poseban trenutak bio dodjela diplome magistra ekonomije gđici Zumreti Galijašević, koju ni gubitak vida nije spriječio da ispuni svoju želju i magistrira. Magistra Galijašević je odbranila magistarski rad na temu: “Razvoj interne metodologije za mjerenje kreditnog rizika sa posebnim osvrtom na politiku rezervisanja za kreditne gubitke”. Također, posebna nagrada Rektora je uručena i diplomiranim studentima Fakulteta poslovne ekonomije, Elmi Haskić i Vedranu Iziću, za postignut uspjeh veći od 9,50.

Na svečanosti je izvedena svečana himna/pjesma Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u izvedbi Armina Muzaferije, inače studenta ovog Univerziteta i Omladinskog hora iz Zenice pod dirigentskom palicom maestra Milenka Karovića.

Sveučilište/Univerzitet “Vitez” je jedan od mlađih univerziteta na području Bosne i Hercegovine, a sa radom je počeo prije nekoliko godina kao Otvoreni univerzitet “Apeiron” sa sjedištem u Travniku. U međuvremenu se vlasnička struktura promijenila, kao i naziv Univerziteta, a od prošle godine i sjedište, koje se sada nalazi u Vitezu, dok se većina nastave još uvijek održava u Travniku.

Sveučilište/Univerzitet “Vitez” ima zavidnu saradnju sa tržištem rada, pa tako studenti vrlo često imaju stručne posjete firmama na području SBK, kao što su Economic, Fis i Tisal. Od prošle akademske godine, studenti Fakulteta poslovne informatike su dobili priliku da svake godine najbolji studenti obaveznu studentsku praksu obave u Deutsche Telekom-u u Njemačkoj, kao i studenti Fakulteta zdravstvene njege koji svoju praksu mogu raditi na klinikama u Njemačkoj, a sve zahvaljujući saradnji Sveučilišta/Univerziteta i agencije DZAV Personaldienste.

(STUDOMAT.ba)