Na Drugom EducationUSA sajmu visokog obrazovanja 17 koledža i univerziteta

EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje drugi proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati 22. aprila 2015. godine od 17:00 do 20:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Ovo će biti do sada najveći sajam američkog obrazovanja na kojem će učestvovati 17 koledža i univerziteta.


EducationUSA Centar u Sarajevu organizuje drugi proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja koji će se održati 22. aprila 2015. godine od 17:00 do 20:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Ovo će biti do sada najveći sajam američkog obrazovanja na kojem će učestvovati 17 koledža i univerziteta.

Institucije koje će nam se predstaviti ove godine su vrlo raznovrsne-američki univerziteti sa sjedištem u Europi poput Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini, Američkog univerziteta u Bugarskoj, John Cabot Univerziteta u Rimu; europski kampusi i ogranci američkih univerziteta osnovanih u SAD poput Rochester Institute of Technology u Hrvatskoj i Webster University u Beču.

Po prvi put na Sajmu visokog obrazovanja u BiH će nam se predstaviti i dva dvogodišnja koledža: Foothill and De Anza Colleges i Shoreline Community College. Dvogodišnje institucije u SAD nude studentima izuzetno dobru pripremu za prelazak na četverogodišnje koledže gdje studenti mogu dobiti diplomu bakaleurata, a vrlo su jednostavni za upis, te su dosta jeftiniji od četverogodišnjih univerziteta i koledža.

Sedam univerziteta koji će se predstaviti na Sajmu primaju studente na postdiplomske studije i daju finansijsku pomoć studentima na master i doktorskim studijama. To su Bentley University, Coastal Carolina University, New York Film Academy, University of Arizona, Webster Vienna University i West Virginia University.

Sportske stipendije dodjeljuju: Coastal CarolinaUniversity, Fairleigh Dickinson University, University of Arizona i West Virginia University.

Dva univerziteta nude i posebne programe iz oblasti umjetnosti- to su New York Film Academy i Saint Mary's University. Kao što samo ime kaže, New York Film Academy je najpoznatija svjetska filmska akademija koju su završili poznati redatelji i glumci poput Steven Spielberg, Al Pacino, Robert Downey Jr. itd.

La Roche College je mali koledž iz Pittsburga sa 20% međunarodnih studenata i besplatnim „Study Abroad“ programima. Minerva Schools at KGI je novo akreditovani koledž u SAD koji je vrlo jedinstven po tome što sve svoja predavanja drži online ali studenti putuju po kontinentima kako bi iskusili život u inostranstvu.

Pored toga, na Sajmu će učestvovati i Ured za odnose sa javnošću Američke ambasade u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright programe stipendiranja kao i druge postojeće programe stipendirane od strane Američke vlade. Također, predstavnici Američke ambasade će predstaviti i posebne stipendijske programe za dodiplomski studij na prestižnoj Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) za BiH državljane.

Karte za Sajam se mogu dobiti besplatno na EducationUSA Facebook stranici.

U sklopu Sajma visokog obrazovanja predstavnici američkih koledža će istog dana, 22. aprila 2015. godine održati u Američkom kutku u Sarajevu (Radićeva 7) u periodu od 15:00 do 16:00 sati radionicu na temu „Kako upisati studij u SAD-u?“ .

Teme: po čemu se studij u SAD razlikuje od studija u BiH, kako aplicirati na koledž, kakve su stipendije dostupne, šta je to finansijska pomoć, koji je najvažniji dio aplikacije itd.

(mladi.info)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X