Momci se nabacuju, ona neće: Studentica na teškom faksu ne želi trošiti energiju na vezu

Mislite li da postoje toliko zahtjevni studijski programi da je uz njih nemoguće 'gurati' i ljubavnu vezu?


Ponekad nam se čini da bi se na svakom studiju među uvodnim predmetima trebao nalaziti i onaj “Cirkusko žongliranje” jer je upravo ovo vještina kojom će svaki student vrlo brzo ovladati. Mnogo je toga na pladnju prosječnog studenta, toliko da neki od pritiska i želje da budu potpuno posvećeni svome studiju, odluče zapostaviti društveni ili privatni život, prenosi mojfaks.com.

Advertisements

Jedna anonimna studentica podijelila je svoju priču sa čitateljima popularno-zabavne stranice Ispovesti. Kako kaže, toliko je posvećena studiranju, da uopće ne želi dečka.

Ljudi oko mene misle da nešto sa mnom nije u redu što nemam dečka, a stalno mi se nabacuju kad idem negde, a i na fakultetu, kaže. – Ja prosto ne želim da budem u vezi sa nekim i onda da se tome posvećujem jer studiram baš težak fakultet (medicina) i hoću samo tome da se posvetim i da budem najbolji mogući doktor.

Kako objašnjava, na početku studija bila je u vezi s dečkom koji je imao problema pa je skoro pala prvu godinu. – Htela sam da mu pomognem pa sam svu svoju energiju upućivala njemu, umesto na učenje. Otkačila sam ga i nikad se bolje nisam osećala.

Advertisements

Zaključila je svoju ispovijesti riječima da ne može dopustiti da joj itko stane na put.

Čitatelji su podijeljeni. Dok ju neki potpuno razumiju, drugi smatraju da je društveni život jednako važan pa joj prognoziraju usamljenost jednom kad diplomira i zaposli se.

 

(STUDOMAT.ba)