Zaljubite se u zdrave navike

Svijet je danas postao jedno užurbano mjesto, u kojem se posao stavlja na prvo, a vlastito zdravlje na drugo mjesto.


health 1569482462

Stvaranjem zdravih navika omogućujete sebi sretan, produktivan, energičan i samim time zdrav život. Volite li sebe i svoje tijelo, zadovoljstvo se na vama neće moći sakriti, prenosi x-ica.com.

Krenite od onoga što volite

Razmislite koju hranu volite jesti. Uzmite olovku i papir i krenite sastavljati listu stvari koje volite naći na svom tanjiru. Sada kada ste dovršili svoj popis, prekrižite namirnice koje su bogate kalorijama i stavite kvačice na zdraviju hranu. Vjerojatno ste pomislili da vam lista izgleda otužno ili kako ćete preživjeti dan s ovim popisom zdravih namirnica. Ne brinite, popis zdravih stvari neka vam bude podsjetnik da ih samo češće konzumirate i smanjite unos ostalih stvari.

Očistite svoj organizam

Ponekada je nužno izbaciti tešku i masnu hranu, kako bi eliminirali otrove iz tijela. Naše tijelo nam često i šalje signale da nešto nije uredu i da nam je potrebno čišćenje. Simptomi poput: umora, pospanosti, problema s kožom, lošom probavom, stresa, manjka koncentracije, lošeg zadaha i nadutosti ukazuju da je vrijeme napraviti detoksikaciju. Na vama je kakvu ćete vrstu detoksikacije odabrati i koliko ćete ju dugo provoditi. Jelovnik se bazira na vegetarijanskoj prehrani, sa što više voća i povrća, sirove hrane i velikim unosom vode, biljnih čajeva, svježe rađenih sokova, kašica ili smoothia.

(STUDOMAT.ba)