Mladi bh. kreativci na prestižnom sajmu Photokina u Kelnu

 Mladi bh. kreativci na prestižnom sajmu Photokina u Kelnu

Foto: Purple Key

Ekipa mladih bh. kreativaca predstavila se na jednom od najprestižnijih sajmova fotografije i fotografske opreme u svijetu, sajmu Photokina koji se u njemačkom gradu Kelnu održava od 26. do 29. septembra 2018. godine.

Na sajmu koji svake godine posjeti više od stotinu hiljada ljudi, među hiljadama izlagača iz oko 50 zemalja svijeta kao jedini predstavnici iz Bosne i Hercegovine našli su se mladi kreativci iz Kreativne agencije Purple Key.

Ljubiteljima fotografije i profesionalcima iz fotografske industrije predstavili su usluge digitalne obrade fotografije i video slike kojim osvajaju bosanskohercegovačko, evropsko i američko tržište.

– Brojne fotografije iz BiH su na listama najboljih u svijetu, imamo prepoznatljiva fotografska imena, ali potencijala ne nedostaje ni u domenu kreativnog rada u postprodukciji fotografske i video slike i definitivno možemo biti konkurentni evropskim zemaljama. Po reakcijama publike i njihovoj zainteresovanosti za posjetu našem izložbenom prostoru, možemo zaključiti da imamo šta pokazati i da našim uslugama kvalitet ne nedostaje, ističe Mirza Pirić, direktor Kreativne agencije Purple Key.

Foto: Purple Key

Photokina je najznačajniji sajam u svijetu koji okuplja vodeća imena iz svijeta fotografije, na kojem nove proizvode predstavljaju najbolji proizvođači fotografske opreme i dešavanje koje u ovoj oblasti diktira trendove.

Sajam u Kelnu okuplja najbolje među najboljim, a da u ovom polju budućnosti ima i za Bosnu i Hercegovinu, svjedoče mladi bh. profesionalci koji su svojim radovima oduševili hiljade posjetilaca. Predstavili su svoja umijeća u obradi studijskih portreta, modnih i glamur fotografija i video slike koje su radili za neke od vodećih svjetskih brendova,  makeover studija, agencija i fotografa.

Prema utiscima posjetilaca ovogodišnjeg izdanja sajma, najnovijim tehnološkim dostignućima fotoopreme i pribora za fotografiranje zadovoljni su profesionalci, ali i fotografski entuzijasti koji žele izraziti svoju kreativnost.

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?