Mladi bh. kreativci na prestižnom sajmu Photokina u Kelnu

Ekipa mladih bh. kreativaca predstavila se na jednom od najprestižnijih sajmova fotografije i fotografske opreme u svijetu, sajmu Photokina koji se u njemačkom gradu Kelnu održava od 26. do 29. septembra 2018. godine.


photokina2
Foto: Purple Key

Na sajmu koji svake godine posjeti više od stotinu hiljada ljudi, među hiljadama izlagača iz oko 50 zemalja svijeta kao jedini predstavnici iz Bosne i Hercegovine našli su se mladi kreativci iz Kreativne agencije Purple Key.

Ljubiteljima fotografije i profesionalcima iz fotografske industrije predstavili su usluge digitalne obrade fotografije i video slike kojim osvajaju bosanskohercegovačko, evropsko i američko tržište.

– Brojne fotografije iz BiH su na listama najboljih u svijetu, imamo prepoznatljiva fotografska imena, ali potencijala ne nedostaje ni u domenu kreativnog rada u postprodukciji fotografske i video slike i definitivno možemo biti konkurentni evropskim zemaljama. Po reakcijama publike i njihovoj zainteresovanosti za posjetu našem izložbenom prostoru, možemo zaključiti da imamo šta pokazati i da našim uslugama kvalitet ne nedostaje, ističe Mirza Pirić, direktor Kreativne agencije Purple Key.

photokina1
Foto: Purple Key

Photokina je najznačajniji sajam u svijetu koji okuplja vodeća imena iz svijeta fotografije, na kojem nove proizvode predstavljaju najbolji proizvođači fotografske opreme i dešavanje koje u ovoj oblasti diktira trendove.

Sajam u Kelnu okuplja najbolje među najboljim, a da u ovom polju budućnosti ima i za Bosnu i Hercegovinu, svjedoče mladi bh. profesionalci koji su svojim radovima oduševili hiljade posjetilaca. Predstavili su svoja umijeća u obradi studijskih portreta, modnih i glamur fotografija i video slike koje su radili za neke od vodećih svjetskih brendova,  makeover studija, agencija i fotografa.

Prema utiscima posjetilaca ovogodišnjeg izdanja sajma, najnovijim tehnološkim dostignućima fotoopreme i pribora za fotografiranje zadovoljni su profesionalci, ali i fotografski entuzijasti koji žele izraziti svoju kreativnost.

(STUDOMAT.ba)