Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH: Više od 300 stipendija za djecu povratnika na područje RS

 Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH: Više od 300 stipendija za djecu povratnika na područje RS

Foto: Stipendije.ba

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije Bosne i Hercegovine već četvrtu godinu zaredom je osiguralo stipendije za studente čiji su roditelji povratnici na područje RS.

Ministar Edin Ramić je u Parlamentu FBiH potpisao 330 ugovora o dodjeli stipendija u vrijednosti od 800 konvertibilnih maraka za akademsku 2015/2016. godinu.

Ogroman broj prijava, kazao je Ramić, pokazuje da povratnička područja bilježe napredak. Ministar je izrazio nadu da će se stipendisti, nakon završetka studija, vratiti u svoje sredine, te tako utjecati na njihov razvoj.

Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, osim progama stipendiranja studenata, pokrenulo je i program osiguranja pripravničkog ili volonterskog staža za one koji završe redovne studije.

(stipendije.ba)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?