Kod njega nema ‘kolega daj me potpiši’: Predavanja ovog profesora niko ne propušta – provjerite zašto!

Profesor David Wright počeo je predavati na Tidewater Community koledžu 1974. godine i ostao tamo sve do danas.


8042naslovnaprofesor1111

To je bio njegov prvi posao nakon diplomiranja, a kako sada 69-godišnji profesor koji još uvijek predaje na istom mjestu.

Advertisements

Nikad nisam mislio da ću cijeli život biti na istom mjestu, ali bilo je to prekrasno mjesto. Stvarno sam uživao u tome, govori za BuzzFeed News Wright koji je proveo 45 godina na istom poslu, prenosi mojfaks.com.

Kome je još fizika interesantna osim fizičarima?

Wright je objasnio tajnu uspjeha i uživanja u poslu. Kako za BuzzFeed kaže, uvijek je nastojao pronaći nove i kreativne načine za angažiranje svojih studenata. Svjestan je da mnogi koji pohađaju njegove sate nisu inženjeri ili naučnici i to im je sat za ispunjenje preduvjeta, a većinu života su uspješno su izbjegavali fiziku.

Zbog toga je ovaj profesor odlučio umjesto rješavanja matematičkih problema i rasprava o naučnim principima, čuda znanosti studentima prikazati kroz različite eksperimente. Na jednom od časova ovaj čudnovati profesor napravio je sladoled za svoje studente (iako se na početku nije baš činilo kao nešto jestivo), ispuhivao je balone koji lete po sobi i bacao plamen.

Advertisements

Za sve nas operisane od fizike, ovakav sat čini se prezanimljiv. A i kako bolje nešto zapamtiti, nego kad vidimo stvar na djelu, zar ne?

Takav pristup studente drži usredotočenima. Razgovaramo o tome što bi se moglo dogoditi. Napravimo demonstraciju i onda ponovno razgovaramo o tome zašto se nešto dogodilo tako kako se dogodilo. Tako pokušavam im pokazati kako se fizika primjenjuje u stvarnom svijetu, a oni taj pristup stvarno cijene, rekao je Wright za BuzzFeed News.

Studentica Erica Church je u ovom semestru počela pohađati sat kod profesora Wrighta. Prije prvog predavanja bila je zabrinuta, ali kada je dočekao profesor koji hoda po krevetu od razbijenog stakla, mjesta za zabrinutost više nije bilo. Church je čitav semestar snimala eksperimente koje profesor izvodi i na kraju postavila video kompilaciju na Twitter. Njenvideo s genijalnim profesorom postao je viralan i pregledan je više od 10 milijuna puta u samo 24 sata.

A što sve profesori izvodi na satovima, pogledajte u kompilaciji ove studentice.

(STUDOMAT.ba)