Marker-skener-prevodilac: Stvoren za studente!

Jesi li od onih koji mogu da uče samo iz svojih skripti? Naravno, to ti oduzima puno vremena i energije. Šta ako to možeš jednostavno izbjeći pomoću ovog markera?


Piše: RemediesLab

Advertisements

Dok učimo, bitne stvari obično podvlačimo markerom bilo da se radi o knjizi ili nečijoj drugoj svesci. Ako pravite sami svoje skripte, morali biste prvo da pročitate sve sile materijale, podvučete najvažnije a onda to prepišete vodeći računa o redoslijedu, naslovima, bojama…

Srećom, neko se dosjetio da izumi i ovo čudo od markera koje je zapravo skener! da, moguće je. Zove se scanmarker i izgleda baš kao Vaš obični marker. Dok čitate, preko željenog teksta prelazite ovim markerom a on prepoznaje tekst, OCR-ira ga i automatski prikazuje na vašem računaru ili mobitelu.

Advertisements

Sad ću odglumiti neku izlizanu reklamu: Ali čekajte, to nije sve! Ovaj marker prepoznate 50+ različitih jezika pa ga možete koristiti i kao prevodioca! Koliko je to genijalno!?

Dakle, kada čitate neku stranu literaturu vrlo je vjerovatno da ćete odmah dobiti i prevod na željeni jezik. Također, postoji i opcija za slušanje a to je odlično za učenje stranog jezika.

Cijena markera je – not great not terrible. Tačnije, marker košta 99 dolara ali obzirom da se s njim doslovno nalazimo u budućnosti, a i kupujemo vrijeme, nije ni preskup. Znam da bih ga ja rado nabavila, a i vi sigurna sam. 🙂