„Magnitudo“ – Izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

 „Magnitudo“ – Izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Izložba studentskih radova “Magnitudo” predstavlja spoj stečenih znanja tokom dvogodišnjeg rada u okviru obaveznih predmeta i kreativnost studenata izraženu kroz izborne likovne predmete.

Studenti su napravili nadgradnju u smislu tehnike i kreacije. Koristeći njima poznate tehnike – olovke, tuš, drvene i akvarelne boje – uspjeli su, često i van zadatih okvira, napraviti eksperimente, te putem njih doći do sasvim novih rezultata kroz skice, crteže, akvarele, kolaže i asamblaže.

Izložba je, za posjetioce, otvorena 24. 09. 2020. u 19 sati u Gradskoj vijećnici Sarajevo kako je rekao dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a još uvijek broji mnoge posjetioce.

–  Jedna od naših važnijih životnih misija je da pokušamo uvući mlade ljude u čarobni svijet arhitekture i umjetnosti, te naučiti ih da gledaju i doživljavaju graditeljsko okruženje iz osobne perspektive.

I bez obzira na to da li su u pitanju izloženi prozračni akvareli, ekspresivni crteži u tušu ili apstraktni kolaži, inspirirani destruktivnim izljevima mržnje, iz djela naših studenata zrači individualna emocija. Kao što je u ovom svjetovnom hramu utisnuta stilska raznolikost, tako se i u radovima mogu prepoznati naznake kubizma i apstrakcije, pretočene u originalni likovni izraz, kaže prof. dr. Erdin Salihović, dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Izložbu jedinstvenih i nadasve nadahnjujućih studentskih radova možete i sami posjetiti u Gradskoj vijećnici Sarajevo, a mi donosimo nekoliko fotografija, kako sve to izgleda.

 

 

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?