Mačak student: Studentica dovela mačka na predavnje, jer ne voli da ostane sam

Studentica dovela mačka na predavanje - jer on ne voli biti sam.


macka

Kineskom društvenom mrežom Douyin proširile su se fotografije preslatkog Munchkin mačka kojeg je kineska studentica Wen ‘prokrijumčarila’ sa sobom na predavanje.

 – Kad god izlazim iz stana Ba Dun se prilijepi uz mene i ne da mi van, objasnila je studentica iz grada Xi’an na sjeverozapadu Kine zašto na fakultet sa sobom nosi kućnog ljubimca.

Tako joj se, kaže, Ba Dun i nekidan privijao uz nogu i tužno mjaukao od trenutka kad se počela spremati, jer je silno htio da ostane kući s njim. Nakon par minuta ‘natezanja’ Wen je, popustila jer je već kasnila i odlučila unijeti mačka u dvoranu fakulteta, da bude s njom za vrijeme predavanja, prenosi vecernji.hr.

Tako su nastale ove fotografije jednogodišnje Munchkin mačke, vrste koja je inače najpoznatija po svojim kratkim šapicama, kako tiho leži ispod klupe i osvrće se oko sebe, kao da nastoji ostati profesoru ‘ispod radara’.

macak fakultetg vert

 – Bio je stvarno dobar i uopće nije ispuštao zvukove, pohvalila ga je vlasnica i dodala da mu je već putem objašnjavala kako tamo mora biti posebno tih. Ime Ba Dun bi se inače s kineskog prevelo kao ‘osam obroka’, a vlasnica kaže da ga je svojim apetitom ovaj mladi mačak itekako zaslužio.

 – Mogao bi dnevno pojesti barem osam da mu dopustim.

macak fakultetg vert 1

Zahvaljujući Ba Dunovoj vještini skrivanja, profesor nije primijetio ništa neobično dok je mačak bio na predavanju, a za njega je saznao tek kad je postao viralni hit na Douyin platformi. Na tom je ‘kineskom TikToku’ Ba Dun inače sakupio više od 300 miliona pregleda, a većina se u komentarima divila njegovim ‘predivnim velikim očima’.