“Let's Do It Tuzla”: Konkurs za prijem članova/ica u novi saziv Organizacionog odbora 2016/17.

Udruženje građana "Multi" Tuzla raspisalo je konkurs za prijem članova/ica u novi saziv Organizacionog odbora "Let's Do It Tuzla" (mandatni period 2016/17).


Članstvo u OO LDI Tuzla obuhvata obuhvata organizaciju i implementaciju dvije velike akcije “Let's Do It-očistimo zemlju za 1 dan” i “Let's Do It-milion sadnica za 1 dan”, kao i program ekoloških edukacija “Mala škola ekologije”, na prostornom i pravnom području Grada Tuzle.

Advertisements

“Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 151 745 volontera, koji su očistili oko 12 500 tona otpada i zasadili 314 886 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 113 općina i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine u Bosni i Hercegovini. „Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 112 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 11.000.000 volontera.

Prijaviti se mogu svi koji imaju stalno boravište na području grada Tuzle ili u neposrednoj blizini, s obzirom na potrebu stalnog angažmana u dnevnim aktivnostima projekta, ali i prisustva na sedmičnim sastancima. Prednost imaju kandidati koji su učestvovali u implementaciji istih ili sličnih projekata. Kandidati moraju biti stariji od 16. godina.

Svi volonteri-organizatori će nakon završetka angažmana u Organizacionom odboru projekta dobiti zahvalnicu, ali svakako i bogato volontersko iskustvo. Tokom angažmana pored obavljanja redovnih aktivnosti, za volontere će biti organizovana redovna zajednička druženja (team building), učestvovanja u promocijama projekta sa drugim organizacijama i učestvovanje u pilot akcijama.

Advertisements

Više informacija možete dobiti putem e-maila: tuzla@letsdoit.ba ili Facebook Fan Page-a svaki radni dan od 09 do 16 sati.

DEADLINE: Poziv ostaje otvoren od 28.06.2016. godine do 15.07.2016 godine u 18 sati. LINK ZA PRIJAVU.

(STUDOMAT.ba)