‘Lego’ proizveo kolekciju posvećenu seriji ‘Prijatelji’

Danski proizvođač kockica Lego je proizveo kolekciju koja je posvećena televizijskoj seriji Prijatelji.


Nova kolekcija je pokazatelj da Lego kockice nisu samo za djecu, već i za odrasle. Figure izgledaju vrlo simpatično i bude nostalgiju. Proizvođač kockica je objavio fotografiju koja podsjeća na prizor koji je mnogima u svijetu poznat, prenosi 6yka.com.

Na fotografiji je vidiljivo šest likova – Lego figura koji sjede na narandžastom kauču ispred fontane u Central Parku u New Yorku.

Ovaj prizor su mnogi ponovo prepoznali. Kako je naveo Unilad, ovo je pokazatelj koliko je pop kultura ostavila traga u savremenom svijetu. To pokazuju reakcije korisnika Twitteragdje je Lego objavio promotivni video i fotografiju.

Neki od njihsu predložili ovoj kompaniji da bi trebala proizvesti i kolekciju posvećenu serijama kao što su The OfficeScrubs i Seinfeld.

Unilad je podsjetio da je 2004. godine emitovana posljednja epizoda Prijatelja. Nakon toga su postojale glasine da će se serija nastaviti snimati. Ali, glumci su poručili da se to neće desiti.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X