Nijedan student nije došao na vakcinaciju u Studentsku polikliniku u Kragujevcu

Da li biste vi primili vakcinu kada bi vam se pružila prilika?


U Studentsku polikliniku u Kragujevcu, u kojoj je omogućena vakcinacija bez zakazivanja, do sada nije došao nijedan student kako bi primio cjepivo proizvođača AstraZeneca.

Advertisements

Kako je agenciji Beta rečeno u toj zdravstvenoj ustanovi, studenti su o vakcinaciji, koja je jučer počela, informisani u studentskim domovima i na Univerzitetu, preko studentskih predstavnika, prenosi N1.

U Domu zdravlja pretpostavljaju da je u problem u izboru vakcine AstraZeneca, koja je trenutno jedina dostupna za prvu dozu imunizacije u Kragujevcu.

Advertisements

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je da je tu vakcinu do sada primilo 2.000 građana Kragujevca i dodala da nije bilo neželjenih efekata.

Danas je u tom gradu nastavljena revakcinacija cjepivom Sinopharm, Sputnjik V i Pfizer, a u Domu zdravlja navode da će prvom dozom Pfizerove vakcine sutra biti vakcinisano 240 građana.

U Domu zdravlja očekuju nove isporuke vakcina za 200 mještana okolnih sela, zaposlene nekoliko velikih kompanija u Kragujevcu i građane koji su se prijavili preko romskih udruženja.