Konkurs za “Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot 2014/2015”

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot predstavlja simulaciju trgovačke arbitraže povodom konkretnog ugovora o međunarodnoj prodaji robe.


Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot predstavlja simulaciju trgovačke arbitraže povodom konkretnog ugovora o međunarodnoj prodaji robe. Radi se o jednom od najprestižnijih svjetskih takmičenja iz navedenih oblasti, internacionalnog je karaktera i svake godine okuplja studente i akademsko osoblje sa preko 250 pravnih fakulteta iz cijelog svijeta.

Advertisements

Pravo prijave na konkurs imaju studenti treće i četvrte godine studija, koji ispunjavaju sljedeće kriterije:

  • dobro poznavanje obligacionog i međunarodnog privatnog prava;
  • aktivno poznavanje engleskog jezika i rada na računaru; i
  • sposobnost rada u timu i rada pod pritiskom.

Zainteresovani kandidati trebaju dostaviti svoj CV i kratko pismo motivacije (ne duže od jedne strane) na sarajevo.vismoot@gmail.com do 05.07.2014. godine; nakon čega kandidate očekuje kratki usmeni razgovor.

Sva potrebna dodatna uputstva, pojašnjenja i smjernice se mogu dobiti putem mail-a: sarajevo.vismoot@gmail.com ili na kontakt telefon 066/847-298.

Za detaljnije informacije o sistemu rada i samom takmičenju, posjetite prezentaciju koja će se održati na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, u sali Građanskog seminara, u srijedu, 2. jula 2014. godine sa početkom u 17:00 sati.

Posjetite i zvaničnu Facebook stranicu: Vis Moot Team University of Sarajevo

 (STUDOMAT.ba)