Konferencija o povezivanju fakulteta i poslodavaca u Mostaru

Konferencija pod nazivom “Povezivanje fakulteta i poslodavaca – sistemska rješenja” bit će održana 27. aprila u Hotelu “City” u Mostaru, u 10 sati.


Organizatori konferencije su asocijacija “Akademac”, u saradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Konferenciju će otvoriti ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a Rašid Hadžović.

Cilj konferencije je evidentirati trenutno stanje na polju povezivanja univerziteta i poslovnog sektora, predstaviti primjere dobre prakse povezivanja poslodavaca i fakulteta, predstaviti planove za bolje uvezivanje biznis sektora i dva mostarska sveučilišta te umrežavanje relevantnih aktera.

Projekt “Akademac” provodi Omladinski komunikativni centar Banjaluka, a financijski ga podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), u okviru CSSP programa.

(Mostarski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X