FIT Mostar: Deseti jubilarni FIT Coding Challenge

Fakultet informacijskih tehnologija u Mostaru već desetu godinu za redom organizuje takmičenje pod nazivom FIT Coding Challenge koje ima za cilj da mladim ljudima omogući demonstraciju stečenih znanja u području primjene savremenih tehnologija, te se na taj način predstave budućim poslodavcima.


FIT Mostar Deseti jubilarni FIT Coding Challenge 2

Kao i ranijih godina, pravo učešća na ovom takmičenju imaju kako studenti FIT-a, tako i studenti drugih fakulteta, te učenici srednjih škola sa područja BiH i regije. Svoje znanje i sposobnosti,  prijavljeni imaju mogućnost iskazati kroz sljedeće kategorije:

Advertisements

•    Programerski izazov
•    Programiranje igara
•    Inovacijski izazov

FIT Mostar Deseti jubilarni FIT Coding Challenge 4

Ovogodišnji FITCC je poseban iz razloga što se održava 10-ti put za redom. Pored toga, Fakultet informacijskih tehnologija slavi svoj jubilej 20 godina postojanja. Uzimajući u obzir sve navedeno, pored već tradicionalnih aktivnosti, odnosno takmičenja u pojedinim kategorijama, FITCC 2017 sa sobom donosi i niz noviteta. Naime, učesnici takmičenja će imati mogućnost da, organizovani u timove, u okviru Game Party-a, pokažu svoje vještine u igranju mrežnih igara. Pošto je Game Party dosta zahtjevna aktivnost, dodatnu energiju takmičari će moći prikupiti u okviru FIT rođendanske zabave. Kako ne bismo zanemarili zdrav život, bit će organizovan i turnir u fudbalu između predstavnika kompanija, uposlenika FIT-a, te predstavnika studenata.

FIT Mostar Deseti jubilarni FIT Coding Challenge 1

Planirano je da se sve aktivnosti realizuju u periodu 25-26.05.2017. godine, a osoblje Fakulteta informacijskih tehnologija poziva sve zainteresovane da prisustvuju događajima.

Advertisements

O kvalitetu radova odlučivati će stručni žiri koga sačinjavaju predstavnici fakulteta, sponzora i stručnjaka iz prakse, a prezentacija najboljih radova će se održati 26.5.2017.godine u dvoranama Hotela Mepas.

FIT Mostar Deseti jubilarni FIT Coding Challenge 6

Značaj Coding Challenge-a već odavno su prepoznale i neke od najeminentnijih kompanija iz područja IT-a u Bosni i Hercegovini, a to su: Infinity Mesh, Nsoft, Authority Partners, App Impact, Evona Electronic Software development, Mistral Technologies, i mnogi drugi.

FITCC 2017 idealna je prilika svim mladim ljudima, poznavaocima tehnologije, da svoje vještine prezentuju stručnjacima najeminentnijih bh kompanija, te time obogate svoje dosadašnje znanje, ali i ostvare šansu za eventualni poslovni angažman.

FIT Mostar Deseti jubilarni FIT Coding Challenge 5

(STUDOMAT.ba)