Konferencija Microsoft Network 8 ponudila bogatstvo novih znanja iz clouda

U sunčanom Neumu, na najvećoj bh poslovno-tehnološkoj konferenciji Microsoft NetWork 8 pod sloganom „make it cLoud“, preko 1000 učesnika moglo je izabrati između niza kvalitetnih i informativnih predavanja. Predavanja su održana u šest tematskih cjelina osmišljenih da svim zainteresovanim ponude interesantne teme.


Konferencija Microsoft Network 8 35

Radi se o do sada najvećoj konferenciji Microsoft NetWork koja svake godine raste, kako s brojem učesnika, tako i po kvaliteti znanja koja nudi onim koji je posjete.

Na predavanjima je bilo riječi o različitim primjenama Azure platforme u svakodnevnom poslovanju. Spomenuta je i vještačka inteligencija koja zaživljava u svim domenima i preuzima uloge koje su nekada bile namijenjene isključivo čovjeku o čemu su govorili Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH i Kadir Şener, regionalni direktor Azure marketinga.  Zainteresovani učesnici su slušali o praktičnim primjenama Office 365, Windows 10 i poslovnim rješenjima Dynamics 365.

Radilo se o iskusnim predavačima iz kompanija partnera konferencije, kao što su Logosoft, HT Eronet,  Authority Partners, Lenovo, Sys.co, Veeam, Epson, BH Telecom, App Impact, ComTrade, Addiko Bank i NSoft koji iza sebe imaju niz uspješnih projekata i više nego potrebna znanja.

HT Eronet je također prezentirao svoju posvećenost potpunoj digitalizaciji i modernizaciji u okviru informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te svoju posvećenost mladima kroz saradnju sa Sveučilištem u Mostaru. Kompanija Lenovo je predstavila kako integrisati cloud u njihov napredni hardver. Logosoft je na konferencijskom druženju sa medijima prezentovao ponudu i mogućnosti nove usluge Logosoft Security 365, koja ima za cilj da zaštiti kako IT okruženje, tako i podatke. Porsche BH je bio posebno interesantan i svojom novom linijom vozila probudio interes na svojoj prezentaciji.

Predavanje svjetski poznatog stručnjaka Paule Januszkiewicz je privuklo veliku pažnju učesnika koja je govorila o opciji da informatičar djeluje kao hacker kako bi se zaštitili resursi kompanija, kao i o upravljanju identitetima.

Medijima su se obratili i govorili o svom radu Omar Kudović, lokalni stručnjak koji nosi Microsoft MVP priznanje, te Srđan Rajčević, direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske koja, u partnerstvu s Microsoftom, radi na poboljšanju informatičke bezbjednosti. Mustafa Toroman iz kompanije Authority Partners je također prenio svoje znanje i isukustva predstavnicima medija iz oblasti Azure platforme.

Drugi dan konferencije je bio glavni dan zabave gdje su učesnike nakon dana znanja opuštali Ina Hamzić i Open Mind Group i Berin Buturović sa nezaboravnim performansom. Glavna atrakcija večeri je bio regionalno poznati pjevač Halid Bešlić kojeg je publika dočekala sa velikim oduševljenjem i čiji je nastup propraćen velikim aplauzom.

Konferenciju je rezimirao Enis Šahinović, direktor konferencije, koji je istaknuo da je ponosan na činjenicu koliko je konferencija dobila na značaju i na veličini. On je rekao da je ovo do sada, po svim kriterijima, najraznovrsnija i najkvalitetnija konferencija koja je rezultovala velikim prenosom znanja i uspostavljanjem poslovnih kontakata. Konferencija je na jasan način postavila pravac kretanja Microsoft rješenja za naredni period te dala priliku učesnicima da stečena znanja primjene u svom poslovanje.

Sve informacije o MSNetWork8 konferenciji pod sloganom MAKE ITcLOUD dostupne su na zvaničnoj web stranici konferencije www.msnetwork.ba putem koje se mogu izvršiti i prijave za učešće. Novosti o MS NetWork 8 možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram ili Twitter Molim vas da koristite znavične hashtag-ove konferencije prilikom dijeljenja vijesti na društvenim mrežama #msnetwork8 i #makeitcloud

(STUDOMAT.ba)