Koji su najbolji laptopi za grafičke dizajnere?

Preporučujemo vam pet najboljih laptopa za studente grafičkog dizajna.


smiling young woman using laptop
Foto: Envato

Nekako, saznanje da postoji toliko mnogo laptopa dostupnih na tržištu može zbuniti ili otežati izbor. Glavna stvar je poznaju potrebe svakog dizajnera, jer morate znati potražnju i kvalitet sa kojim obavljate svoj posao. Uz to, uzmite u obzir programe i performanse koje su vam potrebne da biste svoje zadatke obavili s najvećim mogućim zadovoljstvom, prenosi La Comparacion.

Ali optimalan model je onaj koji ima i a RAM sa dobrim kapacitetom, optimalnim nivoom skladištenja, grafičkom karticom, ekranom i trajanjem baterije. Na osnovu toga ćemo navesti pet najboljih laptopa za grafičke dizajnere:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

1. Apple MacBook Pro

To je nesumnjivo najskuplja opcija, ali ispunjava najveća očekivanja. The Apple MacBook Pro ima 16-inčni ekran, 16GB RAM-a i 512MB ili 1TB SSD memoriju.

Dizajn je prilično elegantan i udoban, po čemu se izdvaja od mnogih drugih. Obavlja različite zadatke u pozadini bez uticaja na njegove performanse dok se koristi. Jedna mana je to što Apple kompanija ne dozvoljava nadogradnju hard diska ili RAM-a.

2. Huawei MateBook X Pro

S druge strane, tu je elegantni MateBook X Pro Huawei brenda koji ima 8GB ili 16GB RAM-a i 512MB SSD memorije. Ima dizajn koji omogućava laku mobilizaciju. Također, vaša grafička kartica je odlična.

Baterija je prilično izdržljiva, jer može izdržati 14 sati; međutim, potrebno je pojasniti da će, ako je velike potrošnje, trajati samo tri sata. Njegova najveća prednost je osjetljivost touchpada, budući da je prilično lak za korištenje pri radu.

3.Dell Latitude 7490

Među onima koji se preporučuju studentima i profesionalcima je Dell Latitude 7490. Njegove karakteristike su prilično prijateljske. Ima RAM od 4 ili 16 GB i SSD memoriju od 128 ili 512 GB.

Performanse su odlične i sa poželjnim trajanjem baterije. Ako ga koristite bez većih zahtjeva, baterija se može produžiti za 50%. Dizajn je lagan, što nije štetno za potrebe premještanja s jednog mjesta na drugo.

4.MSI Prestige 14

MSI Prestige 14 je takođe neverovatan. To je vrlo kompletan tim, tako da nema apsolutno na čemu zavidjeti drugim prijenosnim modelima za grafičke dizajnere.

Ima izuzetan potencijal, budući da ima 16 GB RAM-a i 1 TB skladišnog prostora, osim što se radi o dva SSD-a od 512 MB.

Grafička kartica vam omogućava da na odličan način izvršite sve zadatke uz maksimalnu potražnju koju korisnik želi. Treba napomenuti da se njegovim najvećim nedostatkom može smatrati tastatura.

5. HP Pavilion x360

Takođe je vredna pažnje i efikasnost Pavilion x360 od HP-a. Taktilni i sofisticirani laptop je jedna od najboljih opcija za dizajnere.

Ima a 8 GB RAM-a, 512 GB SSD memorije i 2 GB grafičke kartice. Prilično izvanredan model zbog svoje brzine i velikog kapaciteta za pokretanje više programa i aplikacija u isto vrijeme. Njegov nedostatak, kao i gore spomenuti, je baterija.