Nije dovoljno samo učiti, između ostalog čitati kako bismo bili sposobni zapamtiti svu potrebnu količinu informacija. Zapravo, potrebno je uložiti mnogo više koncentracije, spremnosti i odgovornosti, te pronaći odgovarajuće metode koje značajno pospješuju princip učenja, do stadija naučenog.

Često se susrećemo s manjkom motivacije za učenje. Gradivo nam je dosadno, ne volimo taj predmet, radije bismo radili nešto drugo itd. U situacijama otpora prema učenju i dalje moramo biti svjesni činjenice da će nas to što sada odgađamo pričekati za sutra, prekosutra, za 2 sedmice itd. Prije ili poslije ćemo to gradivo morati savladati i položiti.

Postoji nekoliko dokazanih tehnika koje pomažu pri boljem učenju i ostvarivanju željenih rezultata. Potrebno je činiti to učinkovito i uspješno. Brojne su dokazane tehnike koje poboljšavaju proces pamćenja te donose bolje rezultate. Ako ste u fazi spremanja ispita, onda će vam naši savjeti jako dobro poslužiti. Bitno je samo da ih primijenite ili u slučaju da trebaju nekom koga poznajete, uputite ga na čitanje i pokušaj ovih metoda.

U nastavku pročitajte metode koriste uspješni studenti i studentice