Kocka po kocka: Student sam sebi napravio prostetičku ruku i to od ‘Legića’

Student David Aguilar pravi je junak; on želi da si svaka osoba na ovom svijetu može priuštiti prostetičke udove te da prostetika košta manje. Svoj prototip prostetičke ruke od Lego kocki David je napravio sam za sebe te pokazao svijetu da je moguće ljudima zaista pomoći uz pomoć 'Legića'.


David Aguilar ima 19 godina, studira bioinženjerstvo na španjolskom univerzitetu Universitat Internacional de Catalunya te je rođen s rijetkim genetskim “stanjem” i zato nema desnu podlakticu. Od djetinjstva je htio izgledati kao “ostali dečki iz razreda” i nije htio “iskakati” zbog toga što nema ruku. Zato mu je oduvijek bila želja dizajnirati prostetičke udove koje bi si svatko mogao priuštiti. Jedan takav model izradio za samog sebe i to od šarenih Lego kocki, prenosi mojfaks.com.

Advertisements

Glavni materijal za “građenje” ruke su upravo spomenuti “Legići”, no David nije napravio samo jednu ruku. Njegov najnoviji model prostetičke ruke od Lego kocki nastao je po uzoru na ruku Iron Mana, popularnog stripovskog i holivudskog junaka. Osim što ruka zaista izgleda kao robotska, ona je i funkcionalna. Sve o ruci o Lego kocki postoji na njegovom YouTube kanalu gdje je poznat pod imenom “Hand Solo”.

Advertisements

Nakon što diplomira, David želi ostvariti svoj san s početka priče – omogućiti svima prostetičke udove po nižim cijenama. Bravo!

(STUDOMAT.ba)