Knjige koje bi vam Ernest Hemingvej preporučio da pročitate

Obišao je četiri kontinenta, učestvovao u dva svjetska rata i prisustvovao španskoj građanskoj revoluciji. Mrzio je svoje ime jer ga je, kako je govorio, podsjećalo na naivnog junaka Vajldove drame "Važno je zvati se Ernest", iako je njegovo postalo jedno od najslavnijih imena svijeta.


Bio je pisac, novinar, nobelovac, veliki ljubitelj ribolova, pića, koride i žena, avanturista i kosmopolit, samoubica. Ernest Hemingvej ostao je jedna od najistaknutijih ličnosti XX vijeka i čitave književnosti, prenosi Mreža mira.

Advertisements

Vodio je buran život i preživio mnogo toga, naročito u periodu kada je radio kao novinar i reporter, družeći se sa policajcima, kriminalcima, prostitutkama i ubicama.

Uspomene na ovaj svijet živjele su na stranicama mnogih njegovih djela.

Advertisements

Tokom jednog od manje burnih dana u životu Ernesta Hemingveja, još jedan avanturista, mladi pisac Arnold Samjuelson odlučio je da pješači do Floride, do Hemingvejevog doma i upozna svog idola.

Iako skeptičan u početku, Hemingvej je ugostio 22-godišnjeg Arnolda u svom domu. Shvativši da je Arnold poletarac u pisanju i da je došao jer želi da čuje savjete velikana, Hemingvej je uzeo parče papira i sastavio mu listu knjiga koje treba da pročita kako bi usavršio svoja znanja.

Na listi su bile sljedeće knjige: