Kako najlakše do unaprijeđenja na poslu?

Šta god da su vam pričali, ne morate da se dodvoravate nadređenima da biste im skrenuli pažnju na sebe. Stvar je u tome da otkrijete šta nadređeni od vas očekuje i da radite posao najbolje što možete.


Važno je da razumijete da raditi bolje ne znači raditi više i ostajati na poslu duže od predviđenog radnog vremena. Evo nekoliko načina da poboljšate svoj radni učinak i povećate šanse za unapređenje, prenose Nezavisne.

Advertisements

Dođite na posao ranije

Advertisements

Istraživanja su pokazala da zaposleni koji dolaze nešto ranije na posao dobijaju veće šanse da se dopadnu upravnicima, jer nadređeni smatraju da je to odlika vrijednih i posvećenih radnika. To se često i pokaže kao tačno, jer oni nerijetko pokazuju bolje rezultate od zaposlenih koji na posao dolaze kasnije.

Pitajte za savjet

Možda vam je pomalo neprijatno da pitate šefa kako je uspio da budu tako uspješan ili koju strategiju treba da primjenite da više napredujete. Istraživanja su pokazala da kada pitate za savjet uopšte ne izgledate neupućeno, već naprotiv – odajete utisak kompetentnosti i vaš šef to može da primjeti.

Kada pitate nekog za savjet, spontano mu odajete priznanje za stručnost i iskustvo u određenoj oblasti i na taj način činite da se on osjeća dobro, a zauzvrat možete dobiti zaista koristan savjet.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!