Klub zastupnika SDA TK podržao SPUT: Treba odobriti prijenos četiri predmeta na narednu godinu i riješiti status imatrikulanata

Klub zastupnika SDA daje bezuslovnu podršku SPUT-u u njihovim zahtjevima da studenti u narednu akademsku godinu mogu prenijeti četiri ispita.


Foto: Screenshot Facebook video
Foto: Screenshot Facebook video

Midhat Čaušević, zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) objavio je status na društvenoj mreži Facebook, a koji se odnosi na zahtjeve Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli (SPUT).

Na današnjoj press konferenciji Klub zastupnika SDA TK tražio je da se uvaži zahtjev za sazivanje Vanredne sjednice Skupštine TK i dao je bezuslovnu podršku SPUT-u.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Po sazivanju sjednice, pošto nisu uvršteni zahtjevi SPUT-a uložili su amandmane kojim će se ispuniti zahtjevi SPUT-a.

Zastupnik Midhat Čaušević

Danas smo na press konferenciji Kluba zastupnika SDA TK tražili da se uvaži naš zahtjev za sazivanje Vanredne sjednice Skupštine TK i dali bezuslovnu podršku SPUT‼️

Po sazivanju sjednice, pošto nisu uvršteni zahtjevi SPUT uložit ćemo amandmane kojim će se ispuniti zahtjevi SPUT‼️

“Klub zastupnika SDA daje bezuslovnu podršku Studentskom parlamentu (SPUT) u njihovim zahtjevima, odnosno studentima Univerziteta u Tuzli da se reguliše status studenta imartikulanta, odnosno da u narednu akademsku godinu mogu prenijeti četiri ispita.

– Sve ovo će moći da se primijeni ako Zakon bude usvojen do 25. septembra, cijeneći proceduru samog usvajanja, izlaska u Službenim novinama u odnosu na početak akademske godine. Shodno tome, apelujemo prema kolegiju, predsjedniku Skupštine TK da usvojimo Zakon o visokom obrazovanju – izjavio je Čaušević.

Neusvajanje ovog Zakona u Klubu zastupnika SDA smatraju da će većina u Skupštini TK staviti se na stranu određenih lobija, a ne interesa studenata i akademske zajednice.”

Objavljuje Midhat Čaušević u Četvrtak, 16. rujna 2021.

 – Klub zastupnika SDA daje bezuslovnu podršku Studentskom parlamentu (SPUT) u njihovim zahtjevima, odnosno studentima Univerziteta u Tuzli da se reguliše status studenta imartikulanta, odnosno da u narednu akademsku godinu mogu prenijeti četiri ispita. Sve ovo će moći da se primijeni ako Zakon bude usvojen do 25. septembra, cijeneći proceduru samog usvajanja, izlaska u Službenim novinama u odnosu na početak akademske godine. Shodno tome, apelujemo prema kolegiju, predsjedniku Skupštine TK da usvojimo Zakon o visokom obrazovanju, izjavio je Čaušević.

Neusvajanje ovog Zakona u Klubu zastupnika SDA smatraju da će većina u Skupštini TK staviti se na stranu određenih lobija, a ne interesa studenata i akademske zajednice, napisao je Čaušević.