Vakcinisano više od 200 banjalučkih studenata

Cilj je da se do kraja godine vakciniše što veći broj studenata.


Foto: Nezavisne.com
Foto: Nezavisne.com

Više od 200 studenata banjalučkog Univerziteta vakcinisano je tokom dvodnevne akcije koju su zajedno organizovali Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Unija studenata RS-a. Cilj je da se do kraja godine vakciniše što veći broj studenata.

Na banjalučkom Medicinskom fakultetu nastavljena je masovna vakcinacija studenata.

Osim studenata Medicinskog fakulteta koji su zbog boravka u zdravstvenim ustanovama najizloženiji virusu, cilj inicijative koju su pokrenuli Unija studenata jeste da se u narednom periodu vakcinišu i studenti ostalih fakulteta.

– Nastavićemo trend vakcinacije na Univerzitetu. Studenti koji su primili svoju dozu u toku ove sedmice imaće vakcinaciju drugom dozom početkom oktobra, istakao je Nikola Bojić, predsjednik Unije studenata, pišu Nezavisne.

Priliku da se vakciniše iskoristio je i dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić. Pojašnjava da je do sada skoro 80 posto studenata završnih godina vakcinisano, te da tako drugima nastoje postali poruku da se imunizacijom može spriječiti širenje virusa.

Za preporuku je da se i ostali građani svi vakcinišu, što neće biti problem kada su u pitanju studenti Medicinskog fakuulteta, jer oni uče o tome. Biti vakcinisan je nešto sasvim prirodno i normalno, naglasio je Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta

Uprkos brojnim apelima, epidemiolozi procjenjuju da proces vakcinacije stagnira i da bi trebalo da bude intenzivniji ukoliko se nastoji zaustaviti masovno širenje virusa i smanjiti teret na zdravstveni sistem.