Kako pozitivno završiti radni dan i još bolje početi idući

Kako okončate jedan radni dan, zasigurno će uticati i na vaš sljedeći dan na poslu.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Business Insider razgovarao je s Timom Hirdom, izvršnim direktorom ugledne konsultantske kompanije Robert Half Management Resources, o različitim načinima kako završiti radni dan da biste sljedeći mogli započeti još bolje.

Hird je iznio tri načina, odnosno strategije, kako to svako od nas može postići:

Planirajte sljedeći dan

Ako odvojite samo nekoliko minuta uvečer da biste isplanirali sljedeći radni dan, uštedjet ćete puno vremena. Nećete trebati tako puno vremena da se uključite i polovite slijed događaja te nećete morati prolaziti kroz silne mailove da se prisjetite i isplanirate svoje projekte.

Odvojite nekoliko minuta da razmislite o onome što ste dobro učinili

Prije nego napustite ured, osvrnite se na pozitivne trenutke proteklog dana. Naravno, važno je znati što nije prošlo dobro, ali razmišljanje o onome što je bilo pozitivno daje osjećaj da ste nešto postigli i imate povjerenja u sebe za nastavak posla drugog dana.

Zahvalite kolegama

Bilo da zahvaljujete što vam je suradnik pomogao da upoznate novog potencijalnog investitora ili što vam je donio ručak jer niste imali vremena sami otići po njega, zahvalite im.

Izražavanje zahvalnosti generira pozitivnu energiju i čini druge i vas same da se osjećate bolje. Ako završite dan u pozitivnom tonu, to će vam dati dobar poticaj za sutrašnji početak.

(Biznisinfo)