Kako olakšati spremanje ispita za jesenski rok

Ljeto je mnogima na izmaku iako kalendarski traje još neko vrijeme. Godišnji odmori prestaju, a brojni se studenti vraćaju knjigama te spremaju ispite koje su ostavili za septembarske rokove. Nakon više od mjesec dana odmaranja, vrlo teško je odbaciti svu zabavu i vratiti se sobičku pretrpanom knjigama.


Od sredine jula rijetko koji student da je uzeo knjigu u ruke, pritom se odnosim na ispitnu literaturu. No kako se bliži jesenski ispitni rok, brojne se fakultetlije opraštaju od zabave i odmora te se bacaju na spremanje ispita. Nagla promjena može loše pasti pa i mnoge baciti u depresiju, no ako želite riješiti ostavljene ispite trebate se pridržavati samo nekoliko stvari, prenosi srednja.hr.

Advertisements

Zanemarite u kakvom je stanju stan ili soba

Budući da vas veći dio ljeta nije bilo u stanovima ili sobama u kojima inače boravite, po povratku s odmora svakoj prostoriji je potrebno pospremanje i čišćenje. No ako idete u neki grad samo radi par dana da naučite i položite ispit, onda je čišćenje jedna stvar manje na koju morate misliti.

Nemojte gubiti vrijeme na pospremanje ili ribanje pločica, nego se držite onoga zbog čega ste tu i došli.

Advertisements

Prekrižite kafe i druženja s prijateljima koje niste dugo vidjeli
Iako ste se vjerojatno poželjeli prijatelja koje ste ostavili nakon ljetnog ispitnog roka i odlaska doma ili na ljetovanje, nije pametno dogovarate sastanke pred rokove. Ako ste vrlo kratko u gradu, najbolje da se niti ne javljate jer ćete na taj način izbjeći učestale pozive na piće, kafu ili izlazak.

Ne razmišljajte o prolasku ljeta

Kad dođete u prazan stan ne razmišljajte o proteklom razdoblju jer ćete samo pasti u depresiju. Bazirajte se na ispite koji su ostali kako biste ih položili te produžili odmor. Par dana sigurno možete ostaviti dojmove po strani, prelistati literaturu, položiti ispite te se zasluženo vratiti doma i uživati do početka nove akademske godine.

(STUDOMAT.ba)