Studentski horoskop: Kako dosadno predavanje učiniti zanimljivim?

Tu i tamo se zalomi koje nezanimljivo predavanje, no uvijek postoji nešto što vas može izvući iz pakla dosade. Lavovi, plešite po stolovima. Blizanci, gađajte kolege papirićima. Strijelci, svađajte se s profesorom.


lectures 1560417562

Blizanci, vama je sigurno najdosadnije. Ako uspijete Strijelca nahuškati na svađu s profesorom, uzmite kokice i uživajte u programu. Svako malo se ubacujte u raspravu i potpaljujte vatricu. Ako nemate Strijelca pri ruci, gađajte ostale studente papirićima, prenosi  x-ica.com.

Ovnovi, ako vas dosad Blizanac nije pogodio papirićem i niste nasrnuli na njega u navali bijesa te bili izbačeni s predavanja, treba vam neki drugi incident. Svako malo viknite – Nemaš pojma! Ako nitko ne odgovori na vašu agresiju, navalite na Blizanca.

Rakovi, vatrenim znakovima dosada teže pada. Sjednite uz Lava i čvrsto ga držite za ruku dok zapomaže Zašto baš meni? Ili omotajte knjigu u džemper i pretvarajte se da je to vaše dijete.

Strijelci, ako imate sreće, Blizanac vas je već ubacio u raspravu s profesorom. Ako nije, morat ćete sami. Izmislite neki prigovor i nastavite raspravu braneći svoju lažnu tezu. Usput se osvrnite oko sebe, Riba možda otvara bocu vodke.

Vodenjaci, niti najoriginalniji profesor ne može biti dovoljno ekscentričan i neobičan da bi vama bio zanimljiv. Spustite se na zemlju. Svijet nije stvoren da bude vama zabavan. Slušajte predavanje.

Djevice, gunđajte sebi u bradu tokom cijelog predavanja. Ta frustracija mora izaći van. Radite slonove od papira. Trebat će vam cca 8 minuta po slonu. Izračunajte koliko vam slonova treba da izdržite do kraja. Izrađene slonove ponudite Blizancu da s nečim konkretnim gađa kolege.

Lavovi, vaš kreativni impuls je suspregnut. Ublažite bol crtanjem. Tužite fakultet zbog doživljene emotivne traume. Ako postane nepodnošljivo, plešite po stolovima. Možda uspijete letjeti van s predavanja zajedno s pomahnitalim Ovnom.

Vage, pokušajte se odlučiti hoćete li nakon predavanja ići na kavu s kolegama s faksa ili s ekipom iz kvarta. Nažalost, 45 minuta vam možda neće biti dovoljno za tako velike životne odluke.

Ribe, pitanje je jeste li vi ikad bili potpuno prisutni na predavanjima. Umjesto da lebdite između sna i jave, uđite duboko u svoj imaginarni svijet i uživajte.

Škorpioni, Lav je već ozbiljno istraumatiziran. Imate priliku ući duboko u psihu jednog neuračunjivog čovjeka. Promatrajte sve njegove kretnje i reakcije. Vodite bilješke. Nemojte svoje istraživanje preusmjeriti na Ribu. Nećete je shvatiti.

Bikovi i Jarci, vi to možete istrpiti.

(STUDOMAT.ba)