Izazov za spas planete: Youtube zvijezde sade 20 miliona stabala

Vjerovali ili ne, među jutjuberima postoje i oni koji se bore za viši cilj, kao što je, na primjer, spas planete.


youtube zvezde 20 miliona stabala

Tako je Džimi Donaldson, poznatiji među internet zajednicom kao MrBeast, proslavio dostizanje 20 miliona pratilaca tako što je objavio da će zasaditi 20 miliona stabala!

Na to su ga izazvali njegovi obožavaoci.

Zajedno sa više od 600 jutjubera, on je ovaj challenge započeo simboličnom sadnjom 30 sadnica u toku prvog dana. Iako je MrBeast istakao da 20 miliona stabala neće sprečiti klimatske promjene, ali da je svaka brojka uvijek bolja od nula stabala, prenosi 6yka.com.

Želimo da preduzmemo inicijativu jer smo tu gde jesmo upravo zato što ništa nismo uradili da sprečimo propast, preneo je reči MrBeasta portal Bored Panda.

Mark Rober, nekadašnji inženjer NASA, sada jutjuber, takođe je učestvovao u akciji. On je svoj doprinos sadnji dao kroz upotrebu drona. Drugi jutjuber Linus, kreator LinusTech Tips, možda je i najoriginalniji: za sadnju je koristio bazuku.

Jutjuberi su u združenoj akciji narednog dana zasadili novih 1.700 sadnica, a pozvali su i svoje pratioce da se i oni pridruže akciji. Kako bi bio što efikasniji, MrBeast se udružio sa fondacijom Arbor Day, koja će za svaki donirani dolar zasaditi po jednu sadnicu.

Njihovi pratioci su i više nego oduševljeni ovom kampanjom, a ovo su neki od komentara koji su osvanuli na društvenim mrežama: “Ono kad MrBeast zapravo radi bolji posao od države”

Ako u 2019. sadimo 20 miliona stabala uz pomoć drona, zašto 2029. ne bismo očistili okeane uz pomoć podmornica i obnovili koralne grebene?

(STUDOMAT.ba)