Izabrani predstavnici BiH za Svjetsko debatno takmičenje

Nakon sto je Centar za kulturu dijaloga u decembru 2012. godine izabrao devet najboljih debatnih klubova u BiH, koji su se kvalifikovali za učešće na Otvorenom debatnom takmičenju - izboru za Svjetsko debatno takmičenje, koji su se pripremali četiri mjeseca, BiH je 22. aprila dobila predstavnike za ovo prestižno takmičenje.


Nakon sto je Centar za kulturu dijaloga u decembru 2012. godine izabrao devet najboljih debatnih klubova u BiH, koji su se kvalifikovali za učešće na Otvorenom debatnom takmičenju – izboru za Svjetsko debatno takmičenje, koji su se pripremali četiri mjeseca, BiH je 22. aprila dobila predstavnike za ovo prestižno takmičenje.

Advertisements

debata_predstavnici_ckdPredstavnici BiH i Centra za kulturu dijaloga na Svjetskom debatnom takmičenju 2013. koje se ove godine održava u Irskoj su članovi Debatnog kluba Pale: Aleksandar Vladičić, Ivana Koroman i Nataša Lizdek.

U finalnoj debatnoj rundi između Behram-begove medrese Tuzla i Srednjoškolskog centra Pale, oba tima su pokazala vrhunske retoričke sposobnosti, sposobnost argumentovanja stava konkretnim činjenicama i odličnu spremnost, te su nijanse odlučile o pobjedniku.

Advertisements

Pored predstavnika BiH na Svjetskom debatnom takmičenju, izabran je i najbolji studentski debatni klub. Riječ je o Debatnom klubu Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, a za najboljeg govornika na takmičenju proglašena je studentica treće godine ovog fakulteta – Mirna Alibegović.

Centar za kulturu dijaloga vjeruje da će mediji prepoznati značaj Svjetskog debatnog takmičenja i da ce promovisati predstavnike BiH koji su vrijedno radili da bi stekli čast predstavljanja zemlje na najprestižnijem debatnom takmičenju u svijetu.

(STUDOMAT.ba)