Izabrani predstavnici BiH za Svjetsko debatno takmičenje

Nakon sto je Centar za kulturu dijaloga u decembru 2012. godine izabrao devet najboljih debatnih klubova u BiH, koji su se kvalifikovali za učešće na Otvorenom debatnom takmičenju - izboru za Svjetsko debatno takmičenje, koji su se pripremali četiri mjeseca, BiH je 22. aprila dobila predstavnike za ovo prestižno takmičenje.


debata predstavnici ckd

Nakon sto je Centar za kulturu dijaloga u decembru 2012. godine izabrao devet najboljih debatnih klubova u BiH, koji su se kvalifikovali za učešće na Otvorenom debatnom takmičenju – izboru za Svjetsko debatno takmičenje, koji su se pripremali četiri mjeseca, BiH je 22. aprila dobila predstavnike za ovo prestižno takmičenje.

debata_predstavnici_ckdPredstavnici BiH i Centra za kulturu dijaloga na Svjetskom debatnom takmičenju 2013. koje se ove godine održava u Irskoj su članovi Debatnog kluba Pale: Aleksandar Vladičić, Ivana Koroman i Nataša Lizdek.

U finalnoj debatnoj rundi između Behram-begove medrese Tuzla i Srednjoškolskog centra Pale, oba tima su pokazala vrhunske retoričke sposobnosti, sposobnost argumentovanja stava konkretnim činjenicama i odličnu spremnost, te su nijanse odlučile o pobjedniku.

Pored predstavnika BiH na Svjetskom debatnom takmičenju, izabran je i najbolji studentski debatni klub. Riječ je o Debatnom klubu Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, a za najboljeg govornika na takmičenju proglašena je studentica treće godine ovog fakulteta – Mirna Alibegović.

Centar za kulturu dijaloga vjeruje da će mediji prepoznati značaj Svjetskog debatnog takmičenja i da ce promovisati predstavnike BiH koji su vrijedno radili da bi stekli čast predstavljanja zemlje na najprestižnijem debatnom takmičenju u svijetu.

(STUDOMAT.ba)