U prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu će se sutra, 20. oktobra 2016. godine u 9:30 časova, održati sastanak na kojem će biti prezentovane dosadašnje aktivnosti Erasmus+ programa.

Sastanku će prisustvovati glavni komesar za zemlje Zapadnog Balkana, predstavnik Izvršne agencije za obrazovanje i kulturu Evropske komisije iz Brisela (EACEA), g. Franko Burđo (Franco Burgio), rukovodilac Erasmus+ kancelarije u BiH, g. Suad Muhibić, regionalni koordinatori projekata, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjić, te drugi predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Cilj ovog događaja jeste promocija postignuća u oblasti visokog obrazovanja u okviru nekadašnjeg Tempus programa, koji je uvršten u Erasmus+ program, sa posebnim osvrtom na izgradnju kapaciteta za visoko obrazovanje, kao i razmjena iskustava regionalnih koordinatora.

Erasmus+ obezbjeđuje sredstva za različite vrste aktivnosti u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta. Program daje mogućnosti studentima, praktikantima, osoblju, te volonterima za boravak u inostranstvu u određenom periodu s ciljem unaprjeđenja vještina.

Program Erasmus+ pokriva period 2014–2020. godine.

Više informacija na: www.unssa.rs.ba

(STUDOMAT.ba)