Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Istraživači s Harvarda kažu da je izolacija među mladim ljudima sve više u porastu. Prema istraživanju koje su proveli, mladi bi uskoro mogli početi drugima plaćati za druženja, šetnje i večere. To bi mogao postati “normalan trend”, predviđaju naučnici.

Svjetski su mediji prošle sedmice objavili priču Chucka McCarthyja iz Los Angelesa koji zarađuje za život tako što ljudima pravi društvo u trčanju ili kupovini. On je zbog sve većeg broja usamljenih “mušterija” morao zaposliti i pet pomoćnika koje “iznajmljuje” za šetnje s ljudima.

Naučnici s Harvarda u svom istraživanju navode da je usamljenost među mladima smrtonosna kao i pušenje cigareta. Također, usamljenost povećava rizik od srčanog i moždanog udara.

(N1)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.