Mladi će uskoro plaćati društvo

 Mladi će uskoro plaćati društvo

Foto: Ilustracija

Naučnici s Harvarda tvrde da osobe koje imaju između 18 do 34 godine češće pate od usamljenosti nego stariji od 55 godina. Smatraju da će sve veća usamljenost dovesti do toga će se na njoj početi i zarađivati.

Istraživači s Harvarda kažu da je izolacija među mladim ljudima sve više u porastu. Prema istraživanju koje su proveli, mladi bi uskoro mogli početi drugima plaćati za druženja, šetnje i večere. To bi mogao postati “normalan trend”, predviđaju naučnici.

Svjetski su mediji prošle sedmice objavili priču Chucka McCarthyja iz Los Angelesa koji zarađuje za život tako što ljudima pravi društvo u trčanju ili kupovini. On je zbog sve većeg broja usamljenih “mušterija” morao zaposliti i pet pomoćnika koje “iznajmljuje” za šetnje s ljudima.

Naučnici s Harvarda u svom istraživanju navode da je usamljenost među mladima smrtonosna kao i pušenje cigareta. Također, usamljenost povećava rizik od srčanog i moždanog udara.

(N1)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?