Indonezija stipendira studente iz država u razvoju

Vlada Republike Indonezije raspisala je konkurs za stipendije stranim studentima na jednom od 15 istaknutih univerziteta u ovoj azijskoj državi.


Radi se o programu stipendija Partnerstva država u razvoju – Beasiswa Kemitraan Negara Berkembang (KNB) pokrenutom 2006. godine. Do sada, odnosno do 2015. godine, stipendirano je 896 studenata iz 64 države svijeta.

Kako se navodi, cilj programa je doprinijeti razvoju ljudskih resursa u državama u razvoju, promovisati dublje razumijevanje kultura i saradnju država u razvoju, te ojačati odnose i saradnju ovih država.

Indonezija nudi stipendije za master i više cikluse studija. Stoga, konkurs je otvoren za studente sa svršenim bachelor ciklusom studija, mladjim od 35 godina, iz država u razvoju (uključujući BiH).

Stipendija obuhvata povratnu kartu, nadoknadu troškova boravka, literature, istraživanja, džeparac i zdravstveno osiguranje.

Prijave su otvorene do 3. maja.

Dodatne informacije: knb.ristekdikti.go.id

(UIS)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X