Ima 9 godina, do kraja godine će diplomirati, a onda upisuje doktorat

Čudo od djeteta iz Belgije u dobi od 9 godina studira elektrotehniku i u decembru planira diplomirati na Tehnološkom univerzitetu Eindhoven, na studiju koji je tek upisao prošle godine.


Nakon toga Laurent Simons planira upisati doktorski studij elektrotehnike, a istovremeno će studirati medicinu, kako je rekao njegov otac Alexander za CNN. Dječakov talent prvo su opazili djed i baka, a roditelji su smatrali da pretjeruju, no ubrzo su se i učitelji složili, prenosi 6yka.com.

Advertisements

Testirali su ga iscrpno u potrazi za granicama njegovog talenta i kazali su roditeljima da je poput spužve, upija nevjerojatno puno informacija i to brzo.

Laurent dolazi iz doktorske porodice, ali i dalje nema objašnjenja zašto je tako nadaren. Univerzitet mu je dopustio da završi studij ranije od drugih studenata.

Sjoerd Hulshof sa sveučilišta kazala je da je Laurent “jednostavno izvanredan”. “Laurent je najbrži student kojeg smo ikada imali. Ne samo da je hiperinteligentan nego je i vrlo suosjećajan”.

Advertisements

Njegov napredak, naravno, nije ostao nezamijećen i već ga traže prestižni univerziteti širom svijeta, ali Laurentova porodica još ne želi kazati koje ponude razmatraju za njegov doktorat.

Njegovi roditelji paze da Laurent uz učenje ima vremena i za igru. –Ne želimo da postane previše ozbiljan. On radi štogod želi, kazao je njegov otac Alexander i dodao da moraju “pronaći ravnotežu između dječaštva i njegovih talenata”.

Laurent već zna što želi raditi u životu: razvijati umjetne organe.

(STUDOMAT.ba)