Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce”: 260 bajramskih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" jučer je u prostorijama Istiklal džamije u Sarajevu u okviru projekta "Bajram je radost za svako dijete" organizovala podjelu bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica. Pored podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i prigodan prateći program.


PR Udruženja „Ruku na srce“, Faris Gurda, ističe da je ovo druga godina kako se realizuje projekat podjele bajramskih paketića:

Advertisements

– Nakon podjele novogodišnjih paketića u decembru, došli smo na ideju da obradujemo mališane i uoči Bajrama. Protekle godine pripremili smo 100 bajramskih paketića, a ove godine čak 260. Posebno sam zahvalan volonterima Udruženja „Ruku na srce“, koji su tokom proteklih nekoliko sedmica svoje slobodne vrijeme izdvajali, čak i u ovim vrućim ljetnim danima, kako bi prikupljali i razvrstavali donacije, pripremali paketiće, te organizovali samu podjelu. Svakako, neizmjernu zahvalnost dugujemo i sugrađanima i kompanijama, koje su nam pomogle u realizaciji ovog projekta, naglašava Gurda, te poručuje kako Udruženje tokom godine realizuje i niz drugih aktivnosti, kao što su: akcije prikupljanja školskog pribora, osnovnih životnih namirnica, instruktivna nastava za školarce, prikupljanje odjeće i obuće u okviru projekta „Doniraj – Vama bespotrebno, nekom korisno“ „Nijedno dijete bez paketića“, te realizacija humanitarnih izložbi umjetničkih radova pod nazivom „Srca osjećaju, ruke stvaraju“.

Advertisements

Jedan od roditelja poručuje:

– Od srca se zahvaljujemo ovim divnim djevojkama i mladićima koji nisu zaboravili na nas i našu djecu, te se iz godine u godinu trude da nam olakšaju i uljepšaju svakodnevnicu. Hvala i svim dobrim ljudima koji su podržali njihov rad.

Bajramski paketići obradovali su djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, gdje je podijeljeno 165 paketića. 50 paketića otišlo je u selo Divič kod Zvornika, 20 paketića u Dnevni centar „Gnijezdo“ u Solunu kod Olova, 5 paketića obradovalo je i jednu porodicu iz Mostara a 20 paketića bit će poslano u Srebrenicu.

Realizaciju su pomogli sugrađani, predstavnici kompanija te mediji, koji su prepoznali plemeniti cilj projekta „Bajram je radost za svako dijete“. Najveću zahvalnost organizatori iskazuju Centru za istraživanje i edukaciju “Nahla”, Istiklal džamiji, redakciji časopisa „Elif“, projektu „Albabi“ te kompanijama „AM SUPPORT“ d.o.o. i Gadžo-comerc d.o.o.

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza slobodno vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Udruženje djeluje pod motom “Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim”. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

 

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!