Homework Hub: Upoznajte Lamiju, buduću inženjerku mašinstva

Lamija je primjer kako treba biti uporan i nikada ne treba odustati od svojih ciljeva.


Upoznajte stalnu članicu Homework Hub Lamiju, buduću inženjerku mašinstva. Lamija studira Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, smjer Tehnologija drveta. Želite da čujete Lamijinu priču studiranja i (ne)odustajanje?

Advertisements

Lamija je bila uvjerena da želi da studira tehničke nauke i išla je ka tom cilju. Kad se prvi put upisala, nije uspjela. Mislila je da možda ti ipak nije za nju i da je to neki znak. Upisala je Filozofski fakultet. Nakon prve godine, tek je tada shvatila da društvene nauke nisu za nju, te da će opet pokušati upisati Mašinski fakultet. I USPJELA je! Sada je već završna godina. Zašto baš mašinstvo i zašto baš ovaj smjer?

Kaže da želi da pravi proizvode, da ih unaprjeđuje kako bi društvo imalo koristi od toga, enterijer, prerađevine od drveta, namještaj i još mnogo toga.

Advertisements

Njena poruka jeste da nikad ne trebate odustati od svojih ciljeva, kao što vidite, uvijek se na kraju isplate. Na pitanje da li namjerava ostati u BiH da radi i razvija karijeru, kazala je da uči njemački. Nisu poenta novci koje se mogu zaraditi negdje vani, poenta je kako društvo cijeni sve ono što radite, negdje sigurno cijene. Da li se slažete sa Lamijom?

Lamiji želimo puno uspjeha i sreće i nadamo se da će ipak svoju karijeru ovdje razvijati mnoge enterijere uređivati i crtati! Lamija, sretno!