HEA BiH: Početak akreditacije visokoškolskih ustanova u Travniku

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine imenovala je četiri nove komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji visokoškolskih ustanova: Internacionalni univerzitet Travnik, Univerzitet u Travniku, Univerzitet/Sveučilište Vitez i Visoka škola 'CEPS – Centar za poslovne studije' Kiseljak.


Komisije su imenovane na osnovu prijedloga nadležne obrazovne vlasti, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Imenovane komisija imaju pet, odnosno četiri člana od kojih su dva, odnosno jedan iz kategorije predstavnika akademske zajednice, jedan predstavnik privrede i prakse, međunarodni stručnjak i student.

Svi stručnjaci su predloženi, odnosno imenovani sa Liste stručnjaka Agencije, utvrđene u skladu sa članom 49. Okvirnog zakonom o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini.

Prilozi:

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X