Grad Bijeljina dodjeljuje studentske stipendije za akademsku 2019/2020. godinu

Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić raspisao je konkurs za dodjelu gradskih stipendija studentima III, IV, V i VI godine prvog ciklusa studija u akademskoj 2019/2020. godini


Pravo učešća na Konkursu imaju  redovni studenti III, IV, V i VI  godine prvog ciklusa studija koji vodi do akademskog zvanja završenog dodiplomskog studija ili ekvivalenta na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu sa stalnim prebivalištem na području Grada Bijeljina. Pravo učešća na Konkursu nemaju studenti koji su obnovili godinu i apsolventi.

Advertisements

Uslov za odobravanje stipendije za kandidate koji su studenti  filozofskog fakulteta, prava, ekonomije i ostalih fakulteta društvenih i prirodnih nauka je da su tokom studiranja postigli najmanju prosječnu ocjenu 8,00. Za studente fakulteta tehničkih nauka, tehnologije, informatike, medicine, farmacije, stomatologije i veterine,  prosječna ocjena koju su postigli tokom studiranja ne može biti manja od 7,50.

Za studente koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima, grupi Ostalih i studente koji imaju poteškoće u razvoju uslov za ostvarivanja prava na stipendiju je da su tokom studiranja postigli najmanju prosječnu ocjenu 7,00.

Advertisements

Prijave se mogu dostaviti poštom na adresu Gradska uprava Grada Bijeljina, Trg kralja Petra I Karađorđevića broj 1, 76 300 Bijeljina, sa naznakom Komisiji za dodjelu studentskih stipendija ili lično u prijemnoj kancelariji Gradske uprave Grada Bijeljina, soba broj 3, šalter 1 i 2. Obrazac prijave se može dobiti u sobi broj 48 a Gradske uprave Grada Bijeljina ili na internet adresi Grada Bijeljina www.gradbijeljina.org .

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. novembar, a za više informacija posjete ovaj link.

(STUDOMAT.ba)