Gledajte uživo BH tim Randoms na regionalnom takmičenju Valoranta

Za nastup na velikom svjetskom finalu bit će im potrebne tri pobjede


9 1

Bh. Red Bull Campus Clutch predstavnici u regionalnom finalu globalnog studentskog eSport takmičenja kreiranog za video igru Valorant, tim “Randoms” iz Zenice, danas se bore protiv grčkog predstavnika.

Advertisements

Za nastup na velikom svjetskom finalu bit će im potrebne tri pobjede. Naš tim čine Muhamed Mehmedović, Jahija Okan, Tarik Mujkić, Emir Varupa i Selman Patković. Njihov nastup možete pratiti na ovom linku.

Prilika je to da se bore protiv najboljih studentskih igrača Valoranta i možda postanu zvijezde eSporta. Osim toga, svom će univerzitetu donijeti i najmoderniji gaming hub. Osvajači svjetskog finala će osigurati 20.000 eura, a Riot Games im poklanja i ekskluzivnu priliku da gledaju borbu najvećih svjetskih zvijezda ove igrice na predstojećem Valorant Mastersu, zvaničnom turniru Champions Toura 2021.

Advertisements

Red Bull Campus Clutch je globalno takmičenje u kojem učestvuju studenti sa više od 300 univerziteta iz više od 50 zemalja širom svijeta, a bh. pobjednici će, ukoliko prođu i regionalno finale, predstavljati našu zemlju, kao i svoj univerzitet na svjetskom finalu od 18. do 21. juna 2021. godine, gdje će se sa ostalim studentima boriti za titulu najboljih.

Inače, Valorant je taktička ‘pucačina’ u prvom licu (FPS) za PC, u kojoj timovi igraju 5 na 5. Dolazi od Riot Gamesa, tvoraca League of Legends. Ovo je jedna od najiščekivanijih igara 2020. godine i lansirana je prošlog juna. Već prvog dana je oborila rekord u gledanosti, sa 34 miliona sati gledanja u jednom danu. Zabilježila je 1,7 miliona istovremenih gledalaca, odmah iza svjetskog finala 2019. u igrici League of Legends.

Pratite nastup bh. predstavnika na ovom linku.