Glasovi su tu! Upoznaj “Red Bull Can You Make It?” finaliste

Ovo su bh. finalisti sa najviše osvojenih glasova iz Bosne i Hercegovine koji su ušli u finalnu selekciju projekta "Red Bull Can You Make It?"


Can You Make IT 768x432 1

Žiri će odabrati najodvažnije aplikante i objaviti njihova imena 9. marta 2020. godine, a koji će 21. aprila započeti svoju avanturu života sa još 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta.

Upoznaj “Red Bull Can You Make It?” finaliste:


Kabadahije Tuzla


INFLUENCERS University of Tuzla


NOT FAST, JUST FOURIOUS University of Mostar


GRANDMA'S LEGACY University of Banja Luka, Academy of Art


WANNABE University of Tuzla


Zatim, 21. aprila 2020. godine, 200 odabranih timova iz skoro 60 zemalja širom svijeta započet će svoje putovanje iz jedne od pet polaznih tačaka u Evropi: Amsterdama, Barcelone, Budimpešte, Kopenhagena i Milana. Svi timovi će predati svoju gotovinu, kreditne kartice i lične telefone, te će imati sedmicu dana da stignu do ovogodišnjeg krajnjeg odredišta – Berlina! Studenti će imati zadatak da razmjenjuju limenke Red Bulla za sve što im na putu bude potrebno – od hrane i smještaja pa sve do prevoza do naredne lokacije i ostalih avantura koje ovo iskustvo čine legendarnim.

Izabrani timovi trebaju kreirati svoju sopstvenu rutu, posjećujući Kontrolne tačke u različitim evropskim gradovima (gdje će pred njih biti postavljani izazovi za duh i tijelo), obavljajući što više zadataka s Liste avantura, i objavljujući fotografije i videa pomoću kojih će prikupljati podršku svojih (nesumnjivo) vjernih pratilaca na društvenim mrežama. Tokom sedam dana putovanja, timovi moraju posjetiti najmanje šest kontrolnih tačaka prije nego što stignu na cilj u Berlinu.

Red Bull Can You Make It? 2020 stiže nakon prethodnog takmičenja 2018. godine, kada je 198 timova uspjelo iskusiti doživljaje iz svojih snova – od hvatanja prevoza komercijalnim letovima do stopiranja po seoskim krajevima Evrope.

Više o takmičenju Red Bull Can You Make It?

Red Bull Can You Make It? postavlja tročlane studentske timove pred izazov u avanturi života. Timovi iz različitih zemalja širom svijeta imat će sedam dana da proputuju Evropu koristeći isključivo Red Bull kao valutu. Timovi će tokom putovanja dijeliti svoje doživljaje putem dnevnih video klipova, a sistem bodovanja se zasniva na tri faktora: izazovima na kontrolnim tačkama, podršci na društvenim mrežama i obavljanju zadataka s Liste avantura. Ne radi se o tome koji će tim prvi stići na odredište – važne su avanture koje na tom putu dožive. Ovo je putovanje života, puno šarma i strategije, koje postavlja jedno pitanje: CAN YOU MAKE IT?

www.redbullcanyoumakeit.com