Prvi Ultra Tube Fest: U Sarajevo stižu najveće zvijezde regionalne YouTube scene

U Sarajevu će 29.02. biti održano premijerno izdanje Ultra Tube Festa, koji će u Domu mladih okupiti najveće zvijezde regionalne YouTube scene kao i sve ljubitelje ove planetarno popularne platforme.


Ultra Tube Fest Sarajevo

CeriX, Braco Gajić, Nuni, Nedim, iggy Plejer, Nugato, Bake, 50N3, Imperator FX,  Sara i Lea Stanković i mnogi drugi dolaze u Sarajevo na prvi Ultra Tube Fest i garantuju puno odlične zabave i druženja! Podijeliće s posjetiocima svoje iskustvo u kreiranju video sadržaja, ali i zabaviti nas sjajnim muzičkim nastupima i iznenađenjima.

Advertisements

Ultra Tube Fest odlična je prilika da se YouTube zajednica upozna sa najvećim regionalnim YouTube zvijezdama kroz jedinstven edukativno-zabavni program. Prvo izdanje Ultra Tube Festa održat će se 29. februara u velikoj dvorani i amfiteatru Doma mladih. Službeni program trajat će od 14:00 do 19:00 sati, a Dom mladih će svoja vrata za posjetioce otvoriti od 13:00 sati kako bi mogli uživati u popratnim sadržajima koji će se odvijati uporedo sa glavnim programom.

U Ultra Fan Zoni održaće se niz panel diskusija u kojim će poznati YouTuberi govoriti o kreiranju sadržaja na ovoj društvenoj mreži koja je danas postala jedan od najutjecajnijih medijskih kanala na svijetu i sigurno mjesto za mlade kreatore koji žele stvarati individualan i jedinstven sadržaj. U saradnji s UNICEF-om BiH i MFS-EMMAUS razgovarat će se i o sigurnosti na internetu, a s vodećim gejmerima o gamingu i streamingu. Ne propustite poslušati i muzičke nastupe YouTube zvijezda ali i osigurati svoje mjesto za fotogafisanje i druženje s gostima.

Za ljubitelje gaming videa rezervisana je Samsung Play Arena u kojoj će naši gosti predstaviti nove igrice i neke od najzahtjevnijih gaming trikova. Limitirani broj posjetilaca će imati priliku da u Samsung Play Areni učestvuje u takmičenju protiv najboljih gejmera. Za učešće je potrebno da se registrujete u Samsung kutku na dan događaja u terminu od 13:00 – 14:00 sati.

Ulaznice za Ultra Tube Fest možete preuzeti od 25. februara na platou Skenderija, ispred Doma mladih ili u poslovnici BH Telecom u tržnom centru SCC u Sarajevu svakim danom od 12:00 do 18:00 sati. Ulaznice su besplatne i svako može preuzeti najviše 2 ulaznice po osobi. Svi koji ne uspiju doći do ulaznice događaj mogu uživo pratiti na LED ekranu ispred Doma mladih ili na YouTube kanalu BH Telecoma.

Ultra Tube Fest odvija se u organizaciji BH Telecoma i Samsung. Prijatelji Festa su voda Lejla i White Shark. Medijski pokrovitelji Hayat, Radio 8, STUDOMAT.ba i Školski.ba. Za više informacija posjetite www.ultratubefest.ba ili Ultra Tube Fest profilima na društvenim mrežama.

Ne propustite biti dijelom prvog #UltraTubeFest!

UČESNICI

Adnan Cerić, ili u gaming svijetu YouTuba poznatiji kao CeriX, 33-godišnji je sarajevski YouTuber. Sa 344 000 pretplatnika na svom kanalu slovi za jednog od najpopularnijih bh. YouTubera.

Adnan Ceric Cerix

Braco Gajić iz Bijeljine je zahvaljujući parkur vratolomijama i simpatičnom smislu za humor postao prava internet senzacija sa 926 000 pretplatnika na kanalu. Prošle godine je uplovio i u muzičke vode te je ukrstio glas sa kolegom iz Srbije, Andrijom JO, u numeri „Nidje veze“ koja trenutno broji preko 11,5 mil. pregleda na njegovom zvaničnom kanalu.

Braco Gajic

Nedim Lepić je popularni YouTuber iz Visokog. Na njegovom kanalu, koji broji oko 449 000 pretplatnika, može se pronaći doista raznovrsan sadržaj, od igrica, preko vlogova i izazova do urnebesnih skečeva. Nedim je, također, zakoračio u muzičku karijeru, a na Ultra Tube Festu imat će prilku ponovno izvesti svoju pjesmu „Richie“ i zabaviti pubilku za vrijeme pauze.

Nedim Lepic

Igor Sokolović ili iggy Plejer poznato je ime u gaming svijetu YouTuba. Prepoznatljiv je po širokom dijapazonu igrica koje igra, a svaki njegov video sa nestrpljenjem čeka 607 000 fanova na YouTube servisu.

Advertisements

Igor Sokolovic iggy Plejer

Ilija Ravlić Nugato je još jedan zaljubljenik u gaming, najradije igra popularnu igricu Grand Tref Auto V, a njegov kanal bilježi 418 000 pretplatnika.

Ilija Ravlic Nugato

Bakir Karasalihović, 16-godišnjak iz Kiseljaka jedan je od najuspješnijih bh. YouTubera. Njegov kanal pod nazivom Bake trenutno ima oko 469 000 pretplatnika. Uglavnom snima izazove i prankove, a na Ultra Tube Festu će zabavljati prisutne za vrijeme muzičke pauze.

Bakir Karasalihovic Bake

50N3 je bh. Youtuber koji se još predstavlja i kao Šone. Ima sjajan smisao za humor i uglavnom igra Minecraft i Roblox, a ima oko 339 000 pretplatnika na svom zvaničnom kanalu.

50N3

Nermin Rapkić Imperator FX vrlo je poznato ime na balkanskoj YouTube sceni. On je iz Bosne i Hercegovine, a omiljen je kod mlađe populacije. Najradije igra Fortnite, BrawlStars i Minecraft, a na svom zvaničnom kanalu dostigao je brojku od čak milion pretplatnika.

Imperator FX

Namik Đulić Nuni je LiveStreamer s najbrže rastućim (livestreamer) kanalom na Balkanu. Nedavno je izdao i prvu pjesmu pod nazivom „Jastrebovi“, kako se i zove skupina njegovih vjernih pratioca.

Namik DJulic Nuni

Lea Stanković je vlogerica, YouTuberica, influenserica i jedna od najvećih teenage zvijezda u susjednoj Srbiji. Na svom zvaničnom kanalu ima 654 000 pretplatnika, a nije tajna kako su njena interesovanja, osim za YouTube, vezana i za muziku kao i za modu.

Lea Stankovic

Sara Stanković je popularna YouTuberica i influenserica, a nazivaju je i srbijanska Barbie.

Sara Stankovic