Fakultet za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu kao specijalna jedinica civilne zaštite

Saradnja civilne zaštite i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja UNSA bila je povod jučerašnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića sa direktorima federalne i kantonalne uprave civilne zaštite Fahrudinom Solakom i Mustafom Kovačem, i dekanom ove ustanove Nusretom Smajlovićem.


Fakultet za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu kao specijalna jedinica civilne zaštite

Istaknuto je da se zajedničkim radom može postići još bolji i kvalitetniji angažman fakulteta u oblasti civilne zaštite, jer se ova institucija do sada, kada su bile u pitanju vremenske nepogode, zajedno sa svojim ljudima pokazala kao specijalna jedinica civilne zaštite.

Na sastanku je dogovoreno da će Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, kao i federalna i kantonalna uprava civilne zaštite potpisati Memorandum o saradnji i razumijevanju te izradi strateških zajedničkih projekta koji su od značaja za Kanton i Federaciju, a iz domena su civilne zaštite i pomenutog fakulteta kao obrazovne ustanove.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sastanku su prisustvovali i prodekani za nastavu i finansije Fakutleta sporta i tjelesnog odgoja Ifet Mahmutović i  Munir Talović, navodi se u saopštenju press službe Kantona Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)