Otvorene prijave za program “Study of the United States Institutes”

Kancelarija za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država omogućila je priliku za sticanje stipendije za Study of the United States Institutes za naučnike, osoblje fakulteta i srodne stručnjake.


susi

SUSI for Scholars je postdiplomski akademski program sa integrisanim studijskim putovanjima u svrhu pružanja boljeg razumijevanja američkog društva, kulture i institucija. Krajnji cilj ovog programa jeste jačanje nastavnih planova i programa te poboljšanje kvaliteta učenja o SAD-u u akademskim institucijama širom svijeta.

Program će biti održavan na raznim univerzitetima i institucijama širom SAD-a u periodu od šest sedmica počevši od ili poslije juna 2016.

Svi troškovi učešća, putovanja, zdravstvenog osiguranja, smještaja i ostali životni troškovi pokriveni su stipendijom.

Svaki kandidat mora odabrati jednu od šest ponudjenih tema:

  • Contemporary American Literature
  • Journalism and Media
  • Religious Pluralism in the United States
  • U.S. Culture and Society
  • U.S. Foreign Policy
  • U.S. Political Thought

Kandidati moraju dostaviti motivaciono pismo i demonstrirati izvrsno znanje engleskog jezika kako bi aktivno učestvovali u seminarima i diskusijama.

Za prijavu je potrebno poslati popunjenu aplikacionu formu i istu dostaviti na e-mail delalice@state.gov i/ili bhexc@state.gov sa “SUSI for Scholars – Summer 2016” u subject liniji.

Rok za prijavu je 8.1.2016. godine.

Aplikacionu formu preuzmite u prilogu, a dodatne informacije možete potražiti na linku: sarajevo.usembassy.gov/institutes-for-scholars

(UIS)