Evo na šta su sve studenti spremni da bi “upali” na željeni faks

U nastavku pogledajte neke od najčudnijih stvari koje su studenti morali raditi kako bi ostavili dobar utisak te upisali fakultet o kojem sanjaju.


englinstitute11 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Snimila pjesmu o Yaleu

Jackie Milestone postala je prava internetska senzacija u zimu 2012. godine kada je snimila pop pjesmu o tome kako joj univerzitet Yale krade srce. Na snimanje pjesme ‘White and Blue for You’ Jackie se odlučila nakon što su na spomenutom univerzitetu odbili njenu prijašnju prijavu.

Zahvaljujući pjesmi i spotu, domišljata djevojka pokazala je kako odlično svira gitaru, dobro pjeva te da posjeduje impresivnu kolekciju Yale odjeće samo kako bi zaslužila mjesto na tom univerzitetu. Nažalost, Jackie ni nakon objave ove pjesme nije primljena na Yale, ali je bar pokazala svijetu svoju kreativnost i snalažljivost.

Repovanjem do upisa na Johns Hopkins

Za razliku od Jackie koja nije “upala” na željeni univerzitet, Michael McCartin je zahvaljujući svom repovanju postao student Johns Hopkinsa. Svoju prijavu Michael je poslao na zimu 2011. godine, a umjesto da čeka odgovor od univerziteta kao ostali studenti koji su se našli na listi za otpis ili upis, mladić je repujući sebi osigurao mjesto na Hopkinsu.

Iznio je svoj stav zato bi baš on bio pravi izbor za Johns Hopkins, kao i obrnuto zašto želi upisati taj univerzitet. Naveo je koji ga studijski programi zanimaju, imenovao sve zgrade u sklopu univerziteta te se nije sramio naglasiti svoje prednosti, vrline i pozitivne osobine. Video je poslužio svrsi jer je Michael upisao Hopkins.

Prijava uz ručno izrađenu narukvicu

Hannah Phillips diplomirala je na Univerzitetu John Hopkins u maju 2012. godine, ali je vjerovatno jedna od rijetkih koja je upala na isti zahvaljujući svom talentu izrađivanja narukvica.

U prijavi za Hopkins, Hannah je naišla na upit da opiše svoju zajednicu koristeći bilo koji medij, a djevojka je iskoristila upravo narukvicu koju je sama napravila.

Radi se o narukvicama na kojima se nalaze privjesci od kojih svaki ima posebno značenje. Hannah je tada odlučila uz prijavu staviti plavu narukvicu uz koju je stavila maskotu univerziteta koja nije pričvršćena kao ostali privjesci. Uz to je navela obrazloženje da maskota nije još priključena jer ona predstavlja zajednicu koje želi biti dio pa je i postala dijelom željene zajednice.

(Sandra Janković / STUDOMAT.ba)