ESN BiH: Priznanje od strane međunarodnog upravnog odbora Erasmus Student Networka

Erasmus Student Network (ESN) je neprofitna internacionalna studentska organizacija. Njihova misija je predstavljanje međunarodnih studenata ali i pružanje mogućnosti za kulturno razumijevanje i razvijanje uz princip da „studenti pomažu studentima“. BiH spada u jednu od 37 država u kojoj postoji ESN kao nacionalna sekcija i u kojoj djeluje trenutno jedna lokalna sekcija Erasmus Student Network Sarajevo.


esn bih logo

Erasmus Student Network BiH djeluje već dvije godine, od ponovne registracije koja je učinjena uz pomoć OIA/Munja inkubatora. Nakon dvije godine vrijednog rada studenata volontera, koji su se zalagali za promociju mobilnosti u Bosni i Hercegovini, vršili promociju novog projekta Erasmus+ dobili su veliko priznanje od strane međunarodnog upravnog odobora Erasmus Student Networka koji su ih proglasili kao najbolju sekciju za mjesec juni.

Priznanje ESN BiH kao jedne od najuspješnijih sekcija doprinosi i činjenica da ESN BIH ima uspješnu saradnju sa Univerzitetom u Sarajevu, preciznije sa Uredom za međunarodnu saradnju sa kojim surađuje u pružanju pomoći studentima na razmjeni.

– Ovo priznanje će uticati na nas da budemo bolji i da u narednom periodu implementiramo nove projekte, navode na kraju saopštenja iz ESN BiH.

(mladi.info)