Ekonomski fakultet UNSA: Naš kredibilitet počiva na trudu, radu, znanju i kvaliteti naših studenata

Zvanično se oglasila dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


EFSA

Povodom komentara na društvenim mrežama i medijima o nezadovoljstvu studenata zbog niskog procenta prolaznosti, te organizaciji ispita iz predmeta Računovodstvo, zvanično se oglasila dekanesa Ekonomskog fakulteta poručivši da rade na pronalaženju rješenja, piše Klix.

Advertisements

Navode da je uprava Fakulteta u više navrata održala sastanke s predstavnicima Vijeća studenata, grupama studenata i predstavnicima Studentskog parlamenta radi pronalaženja rješenja za navedene probleme.

– Uprava je prepoznala sve probleme koje su studenti istakli te poduzela konkretne aktivnosti za utvrđivanje realnog stanja i načina kako bi se sve objektivne nepravilnosti eliminisale. Neke od uočenih nepravilnosti su korigovane odmah u narednom ispitnom roku, tvrdi ona.

Nakon utvrđenih i analiziranih procenata prolaznosti na svim predmetima EFSA, o kojima će biti informisano i Vijeće Fakulteta, Uprava će, kako kažu, preduzeti konkretne korektivne mjere i aktivnosti koje su predviđene Zakonom, Statutom Univerziteta, Pravilima studiranja i drugim podzakonskim aktima.

 – Rješavanju ovog problema želimo pristupiti sistemski i pravično. Samo takav rad je u interesu Institucije, naših studenata, te kolegica i kolega, rekli su.

Advertisements

Ekonomski fakultet u Sarajevu svoju reputaciju gradi skoro 70 godina.

– Uvijek smo znali saslušati pohvale, ali smo svaki put reagovali na kritike. Tako je i ovaj put. Kredibilitet našeg Fakulteta počiva na trudu i radu svih članova nastavnog i nenastavnog kolektiva, ali i entuzijazmu, znanju i kvaliteti naših studenata. Nesmotrene izjave pojedinaca to ne mogu dovesti u pitanje, poručila je dekanesa ovog fakulteta Jasmina Selimović.

Ona je dodala da Ekonomski fakultet u Sarajevu “uvijek, pa i sada preuzima odgovornost za greške, kojih ima u svakoj profesionalnoj organizaciji”, a navela je da je fakultet spreman i odlučan u ispravljanju istih.

Ugled, kredibilitet i stručnost Ekonomskog fakulteta zasnovani su na međunarodnim akreditacijama, naučnoj i nastavnoj saradnji, na izvrsnosti naših nastavnika i studenata, ali i na otvorenom dijalogu, kojim ćemo i u ovom slučaju sigurno doći do zadovoljavajućeg rješenja, kazala je.