Drugi upisni rok: Na Univerzitetu u Banjaluci prijavljeno 350 kandidata

Ostat će još oko 400 slobodnih mjesta u statusu budžeta za naredni upisni rok.


Foto: Bl-portal.com
Foto: Bl-portal.com

Na Univerzitetu Banjaluci jučer je počelo polaganje prijemnih ispita u drugom upisnom roku za upis studenta u prvu godinu studija u akademskoj 2021/2022 godini, za šta se prijavilo 350 kandidata.

Advertisements

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da će ostati još slobodnih mjesta i za treći upisni rok na budžetu na različitim studijskim programima.

 – U proteklom periodu bilo je 750 slobodnih mjesta, tako da će ostati oko 400 slobodnih mjesta u statusu budžeta, rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci.

Objavljivanje rezultata ispita drugog upisnog roka je do srijede, 8. septembra, do 14.00 sati, a upis primljenih kandidata počinje 13. i traje do 17. septembra.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci polaganje prijemnog ispita traje od ponedjeljka (6. septembra) do petka, (10. septembra), kada je i objavljivanje rezultata, dok će konačne rang-liste biti objavljene do ponedjeljka, 13. septembra. Upis primljenih kandidata počinje u utorak, 14. septembra, a završava se u petak, 17. septembra.

Banjalučki univerzitet potpisao memorandum o saradnji sa Službenim glasnikom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Manojla Zrnić potpisali su jučer u Banjaluci memorandum o razumijevanju, kojim će biti intenzivirana dosadašnja dobra saradnja između ove dvije ustanove.

Zrnić je rekao da je cilj da saradnja teče u dva pravca, te da obje strane imaju svoj interes.

 – A najveći interes očekujem da imaju studenti banjalučkog Univerziteta, jer smo u projektu Dani otvorenih vrata Službenog glasnika napravili koncept da studenti sa profesorima dođu i da se uvjere kako nastaje naš proizvod, rekao je Zrnić, piše Bl-portal.com.

On je izrazio želju da ovim memorandumom bude uspostavljena saradnja i sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, kao i privatnim univerzitetima.

Gajanin je izrazio zadovoljstvo jer je današnjim činom formalizovana saradnja između dvije javne ustanove.

 – Interes Univerziteta jeste da publikacije koje izdaje Službeni glasnik budu lako dostupne i nastavnicima i saradnicima, ali i studentima, rekao je Gajanin.

On je naveo da je Memorandumom precizirano i da najbolji studenti nekih fakulteta koji imaju najveće interesovanje da prate aktivnosti Službenog glasnika dobiju šifru za pristup njihovim publikacijama.

 – Posebno važno je što je Službeni glasnik ima štampariju koja je tehnički najopremljenija u RS-u, ali i obezbjeđivanje nivoa zaštite podataka, te će Univerzitet štampanje povjerljivih dokumenata kao što su diplome, povjeriti ovoj ustanovi, rekao je Gajanin.